Освен цената на какво още е нужно да се акцентира при покупка на акумулатор

1
129
Добави коментар
clashbade
clashbade

Ако за едни купувачи, търсещи акумулатори са определящи техните параметри то за други съществен е приноса на цената им. Стойността на автомобилната батерия зависи от редица показатели, които са съобразени от параметрите и техническите му данни. Логично е ако карате кола над 15 годишна възраст да не ви се харчат 200-300 лева за нов акумулатор. Решенията, които пазара предлага не са малко, така че за всеки джоб има разнообразни решения, с които можете кардинално да решите проблема със запалването през зимни условия.

Няколко стъпки при покупка на акумулатор

Като един от специфичните акценти, които са характерни за автомобилната система е редно при необходимост от нови на добра за акумулатори цена да направите подробен анализ на предлаганите оферти. Със сигурност са решаващи:

Капацитет на акумулатора;Ампераж;Качество;Марка;Гаранционен срок.

Трябва да тръгнете от някъде, а изброените детайли са в основата на отговорите, които се отнасят до правилния за автомобила ви акумулатор.

Може би най-добрата алтернатива за хора, които си нямат представа как се купува акумулатор е не да търсят из виртуалните оферти онези, които са най-евтини, а да се съобразят с дадените от консултантите в сервиза съвети. Така няма спор, че грешките ще се елиминират, а акумулатора ще ви служи дълги години.

Видове акумулатори

Разнообразна е класификацията, която ще откриете във видовото многообразие на автомобилните батерии. Освен, че се делят на:

Акумулатори за леки автомобили с бензинов двигател;За леки автомобили с дизелов двигател;За хибридни автомобили;За тежкотоварни автомобили;За мотоциклети и други.

Разграничаваме и няколко типа акумулатори, които съществено се различават и по своите цени. Те се делят на:

Всеки автомонтьор ще ви каже, че това е доста стара технология, при която радиатора трябва периодично да се зарежда. В интерес на удобството на водачите днес такива акумулатори почти несе предлагат;

Най-разпространения вид, при който нито има нужда да доливате вода, нито пък да зареждате. Тези акумулатори при приключване на своя живот се предават за рециклиране в определени за целта места;

Едни от  добрите акумулатори които се предлагат днес на пазара. Те издържат и до 15 волта напрежение, ефективни са, но една идея на по-високи цени се предлагат от останалите видове на пазара.

Грижа за акумулатора

Ако си мислите, че след като сте намерили най-добрата цена за акумулатор и неговите характеристики отговарят на тези на автомобилната система, всичко е в рамките на нормалното, то не е точно така. В случай, че магазина, от който сте закупили батерията са предоставили гаранция от две години това показва, че експлоатационните показатели в определен режим на работа са зависими и от грижите, които следва да полагате за новия акумулатор.

Случва се след година клиента да върне батерията и да иска възстановяване на цената под претекст, че не работи ефективно. След анализ и замерване се оказва, че акумулатора би могъл да работи поне още две години, но в случай, че водача е подходил отговорно и го е експлоатирал съобразно инструкциите. Едни от най-честите грешки, които водачите допускат и с това влияят на работата на акумулатора са:

Радиото работи, а колата е в покой;Забравени фарове;Забравени лампички в купето;Изминаване на прекалено кратки разстояния, при които акумулатора няма възможността да се самозареди и възбуди;Използване на прекалено много консуматори, при положение, че двигателя не работи и т.нат.

Всичко това води до намаляване живота на батерията, а от там и неспособността на водача да я ползва оптимално дълго време.

Да се избере качествен акумулатор на добра цена  е вариант, който наистина би ви удовлетворил. Такива можете да откриете в магазин dikar.bg, където ще получите и професионална консултация при възникнали от ваша страна въпроси.