Любими продукти за декември 2020

1
123
Добави коментар
prohris
prohris

Здравейте, момичета!

Декември месец за мен беше прекрасен във всяко отношение, особено относно пробата на нови козметични продукти. Събрала съм 10 от тях, които ми станах любими през декември. Ето кои са те:

Любими козметични продукти декември 2020
Камък гуа-ша от розов кварц за масаж на лицето
Камък гуа-ша от розов кварц за масаж на лицето

Запалих се много по масажите за лице, защото освен релаксация, те тонизират мускулите на лицето и имат лифтинг действие. Удобен, практичен и с множество ползи е гуа-ша камъкът. Направен изцяло от естествен розов кварц (има и други варианти), масажът на лицето с камък гуа-ша тонизира кожата, подобрява кръвообращението и заличава фините линии. Добри ползи само от един камък, нали?

Използвам гуа-ша ежедневно предимно вечер, когато нанеса маслото си за лице. С нежни масажни движения, минавам цялото лице, в рамките на 2 минути. Добре инвестирани 2 минути вечер, които след редовна употреба, носят прекрасни резултати.

Ще отделя специална статия за гуа-ша камъкът и ще ви разкажа какво представлява той, как влияе на кожата и какви движения правя с него. Сега само ви споделям, че съм доволна от неговата функция, удоволствието, с което го ползвам и че е много полезен уред в борбата срещу бръчки и запазването еластичността на кожата.

Трудно се открива такъв камък, особено истински, а не пластмасов. Моят закупих от vivre.bg и е марката Zoe Ayla. Редовно го намалят и моят взех на цена от около 25 лв.

THANK YOU FARMER True Water Vita Mist двуфазен хидратиращ спрей за лице*
Двуфазен хидратиращ спрей Thank You Farmer True Water Vita Mist

Наскоро получих пратка от един нов магазин предлагащ корейска козметика – https://bewellstore.bg/ и те ме зарадваха с този хидратиращ спрей за лице на новите за мен Thank You Farmer. Рядко се захласвам толкова много върху продукт от самото начало, но този ми е много любим и използвам с голямо удоволствие.

Хидратиращият спрей на Thank You Farmer е двуфазен – съдържа 30% маслен разтвор и 70% воден разтвор. Масленият разтвор съдържа масла от облепиха и авокадо, които хидратират в дълбочина кожата, подхранват я и я изглаждат. Водният разтвор съдържа цели 13 витамина -A, B1, B2, B3, B4, B5, B7, B9, C и Е, с разнообразни подсилващи, подхранващи и хидратиращи кожата функции. Във формулата има вложен инозитол, който се грижи да задържа влагата в кожата.

Използвам го сутрин и вечер, веднага след като почистя кожата и преди тонер и серум. Обожавам как мирише на цитруси и колко фин е спреят му. В дългосрочен аспект, наистина възвръща здравословния и свеж тен на кожата и я поддържа хидратирана. Намалява прекомерното омазняване и редовно го използвам преди нанасяне на грим вместо база или хидратиращ крем.

The Ordinary шипково масло
Шипковото масло на The Ordinary

Ако държите на добрата грижа за кожата, но не използвате шипково масло, веднага се поправете! Шипковото масло съдържа висока концентрация витамини А и С, както и незаменимите мастни киселини Omega 3,6 и 9. Маслото има невероятно противостареещо действие и е незаменимо в премахването на белези от акне.

Използвам го вечерно време като последна стъпка и на сутринта се събуждам с хидратирана, изгладена и здрава кожа. Абсолютно незаменимо за мен е шипковото масло. То за мен е най-краткия път в лечението на белези от акне и ги заличава изцяло.

Заложете на хубаво шипково масло. Аз използвам това на The Ordinary, което е органично и студено пресовано, а цената му е 19.90 лв. 30 мл. Доволна съм от него, не мирише, не се разваля и не гранясва. Приятно е за нанасяне по кожата и попива бързо. Използвам всяка вечер по 3-4 капки за цялото лице и деколте, така че 30 мл ще ви стигнат за адски дълго време!

Revox B77 салицилова киселина 2%*
Revox B77 салицилова киселина 2%

Като човек с мазна и проблемна кожа, склонна към образуване на черни точки, много се зарадвах когато видях, че от BeWell Store са ми изпратили за тест серум с разтвор на 2% салицилова киселина. Той е на марката Revox B77, чиито продукти са подобие на концепцията на The Ordinary.

Салициловата киселина има ексфолиранщо кожата действие и е известна с това, че „стапя“ черните точки. Самият серум попива бързо в кожата, не оставя лепкаво усещане и при мен не се появиха чувствителност или зачервяване.

Използвам от около месец 2-3 пъти седмично и забелязвам намаляване в образуването на черните ми точки. Продължавам да го използвам, за да разбера би ли могъл да ги премахне напълно. Не успява да предотврати появата на пъпки, но ги изсушава и намалява възпалението. При този серум ще има update след като го изхабя напълно.

Apivita почистваща пяна за лице с маслина и лавандула
Измиваща пяна за лице на Apivita с маслини и лавандула

Почистващата пяна на Apivita е предназначена за чувствителна кожа. Макар да я имам в мини размер, мога да ви кажа, че останах страхотно впечатлена от нея и ще я купя в пълен рамзер. Съдържа хидратиращи и успокояващи кожата съставки като лавандула, маслина и прополис. Съставът й е 93% натурален, не съдържа сапун, а естествената съставка Saponaria.

Текстурата й е копринена, а върху кожата се усеща невероятно! Няма пресушаване, няма опъване и зачервяване на кожата, истинска грижа. Прекрасен продукт, който според мен много добре повлия на зачервената ми и възпалена кожа. Придава свеж и хидратиран вид на кожата. Според мен би бил подходяща за всеки тип кожа. Просто възвръша естествения баланс на кожата.

Mustela хидра стик с колд крем*
Mustela хидра стик с колд крем с кокосово и авокадово масло

Останах много доволна от този колд крем стик. Подходящ е както за устните, така и за някои места по лицето, къде студа щипва и изсушава кожата. Количеството му е доста голямо, икономичен е и изключително достъпен като цена. Може да се използва и при новородени от първия ден след раждането, защото формулата му е много нежна и изчитена.

Колд крем стика на Mustela не съдържа парабени, фталати и феноксиетанол. Формулата му съдържа патентован подхранващ комплекс с авокадо персей, който се грижи за нейната защита, подхранване, овлажняван. Съставките му са 96% натурални, а стика е на основата на слънчогледово и кокосово масло.

Не оставя гъста и прекалено мазна след върху устните и спокойно си го нося под червило. Ако го нося самостоятелно, се налага да поднодявам през 2 часа. Харесва ми най-вече, че бързо възстановява сухите и опънати устни и не им позволява да се разраняват и изсъхват на студа. Влюбена съм в опаковката, защото е много практична и удобна в стик варианта. В някои случай, когато съм без ръкавици, нанасям и по ръцете на местата, където най-често студа ми нанася щети.

Biofficina Toscana лосион за оформяне на къдрици
Biofficina Toscana лосион за оформяне на къдрици с натурален състав за възстановяване, защита и оформяне на косата

Лосионът за къдрици на Biofficina Toscana (https://odonatacosmetics.com/produkt/losion-za-kudrici-biofficina-toscana/?ref=1117)** се превърна в мой абсолютен любимец. Подходих крайно скептично към него, защото е лосион и ми се стори лек. Досега в рутината ми за стилизиране на къдриците винаги съм ползвала крем и гел за по-дълготрайна фиксация, но този лосион слага всичко в малкия си джоб.

С лосиона за къдрици на Biofficina Toscana косата е стилизирана и има изключително естествен финиш. Липсва лепкатово усещане, твърдите кичури и утежняването на косъма. Затова се влюбих в него! Не очаквах, че изцяло натурален продукт би се справил с толкова тежка задача. Къдриците са ефирни, еластични, с блясък и косата се усеща лека.

Формулата на лосиона съдържа органични тоскански екстракти от овес, мало, портокал, розмарин вода, растителни протеини, естествени масла и гелове. Има антиоксидативен ефект върху косата благодарение на гроздето от сорт Кианти и маслини Crete Senesi. Възстановява косъма от неблагоприятното въздействие на слънчевата светлина, солената вода, смога, хлора и топлинната обработка от сешоари и преси за коса. Убедих се от неговото възстановяващо действие, след като изпробвах и върху косата на мама – боядисвана, суха, изгубила блясъка си и формата на къдриците. Само след едно нанасяне тя си възвърна блясъка и начупените форми. Препоръчвам с две ръце както за чупливи коси, така и за къдрави!

Bell HYPOAllergenic Thickening Mascara спирала за обем на миглите*
Bell HYPOAllergenic Thickening Mascara спирала за обем

Цял декември използвам само хипоалергенната спирала на Bell Cosmetics и много я харесвам. В началото не ми допадна, заради твърде течния туш, но след като я отворих, той малко се посгъсти и нещата се наместиха.

Спиралата е с точно такива четки, каквито обичам – от гъсти влакна, с голяма и права форма. Нанасям на два слоя, за да получа оптимален ефект. Придава много естествен обем на миглите без да ги слепва и да оставя парценца от туша (за мен това е много важно). Цената й е изключително достъпна и е прекрасна за ежедневен грим. Сваля се много лесно и не се разтича и не пада през деня.

Flormar Cherry On Top течно червило 38 Morello
Flormar Cherry On Top течно червило 38 Morello

Няма как да пропуснете закачливата и цветна опаковка на серията течни червила Cherry On Top на Flormar. Освен това имат аромат на череша. Аз също се захласнах и поръчах два цвята от червилата. 38 Morello обаче ме грабна и ми стана много любим. Той е с цвят марсала, който беше хит преди няколко години. Той е микс между розово, червено и кафяво, което го прави подходящ за всякакви поводи. В профила ми в Инстаграм съм направила грим визия с него и можете да видите как изглежда на устните: https://www.instagram.com/p/CGJ-Hq4Dvbe/?utm_source=ig_web_copy_link

Формулата на червилата е Silk Matte – копринен мат. Същата е като на стандартната им линия червила Silk Matte. С една дума великолепна е. Нанася се с лекота, засъхва бързо в пълен мат, но го няма опъвашото и изсушаващо действие на повечето течни матови червила. Пада постепенно във вътрешността на устните. Единствено като минус отчитам трудността на отсичането на ъглите на устните, защото апликаторът не разнася равномерно цвета и там е задължителен молив.

Focallure Artist Sketch молив за вежди
Focallure Artist Sketch молив за вежди

Винаги съм в търсене на добри моливи за вежди. Предпочитам ги за запълване и оформяне на веждите. Много обичам продуктите на Focallure и поръчах техния молив Artist Sketch. Хубавото при него е, че в кутийката има още един пълнител, което означава, че на цената на един, получавате два молива.

Аз избрах варианта с триъгълен накрайник, който е идеален за тънки линии по веждите. Формулата му е доста пигментирана и с лека ръка постигате плътен цвят. Доста е икономичен за автоматичен молив и затова бих взела отново. Моят цвят е 04 Taupe, който е перфектното неутрално кафяво. Издържа цял ден на веждите и се работи много лесно с него.

* Продуктът ми е изпратен за тест, без спонсорство. Мнението ми е искрено и изцяло базирано на личните ми впечатления.

** Съдържа афилиейт линк

Харесват ли ви такъв тип статии? Последвайте ме в Instagram и Facebook!

Целувки,

Hris