10 интересни факта за кучето

12
363
Добави коментар
obiavite
obiavite

10 интересни факта за кучето

февр. 09, 2021devaЗавладяваща

Кучето е най-добрият приятел на човека, но колко знаете за кучетата? Проверете какво сте знаели и какво е откритието от множеството факти, представени по-долу.

Кучетата добре четат емоциите ниМалко домашни любимци са способни да разберат нашите емоции. Кучетата са в състояние да интерпретират изражението на лицето ни и могат да взаимодействат с нас в зависимост от нашето настроение.
Лицето ви са вашите пръстови отпечатъциНосът на кучетата е уникален и неподражаем. Това е еквивалентът на човешките пръстови отпечатъци. Има полицейски данни за муцуни, като например пръстови отпечатъци.
МилионериКак живеят кучетата милионери? Добър въпрос. В някои страни, включително САЩ, кучето може да стане законен наследник на имението на собственика след смъртта му. Някои собственици толкова се привързват към четириноги приятели, че им оставят немислими суми пари. И така, най-богатият наследник е немска овчарка на име Гюнтер Трети. Според нейното завещание тя е наследила около 80 милиона долара. В САЩ има около 1 милион кучета милионери.
Кучетата могат да научат до 250 думиНай-напредналите кучета, които получават най-доброто обучение, могат да научат над 250 думи. Дори кученцата научават повече думи, отколкото си представяме. Колкото повече думи повтаряте, толкова повече ще научи вашето кученце.
Най-бързите кучета са хръткитеВ случай, че не знаете, най-бързата порода кучета на земята е хрътката. Хрътките могат да достигнат скорост над 45 километра в час.
Питбулът не е породаПитбулът не е порода кучета. Смесват се американски питбул териер, американски стафордширски териер, бултериер, аржентински булдог, японски тоса, немски дог де Бордо и булдог.
Слухова чувствителностУшите на кучетата са толкова чувствителни, че дори звукът от дъжд боли и изкривява други звуци. Ето защо кучетата мразят дъжда.
Кучетата са способни да откриват заболяванияСпоред някои проучвания кучетата могат да усетят, когато имате рак или епилепсия. И те могат да открият рак на белия дроб или кожата, раковите клетки издават миризмата, която четириногите долавят.
Най-старата порода е СалукиТова е най-старата порода кучета. Смята се, че е потомък на вълците от пустинята Ара. В древен Египет те са били на висока почит, след като са постигнали мумификацията на някои индивиди.
Кучетата могат да страдат от депресияВашето куче може да страда от сезонна депресия. През зимата настроението му се влошава. Не се тревожете, ако забележите „ниската енергия“ на вашия домашен любимец. Просто се опитайте да му дадете малко повече активност и игра.

Посетители:
33

Коректна фирма за изработка на сайт