Как да си направим кекс със скрито сърце за Свети Валентин.

1
128
Добави коментар
svetla58
svetla58

Всички знаем, че любовта на мъжете минава през стомаха. Точно за това за този 14-ти февруари ти предлагаме изненадаш милото с вкусен кекс със скрито сърце в него. Със сигурност той ще се трогне от този романтичен жест, който е направен собственоръчно от вас.

Ще са ви нужни:

2х 175грама разтопено масло( несолено)

2х 175грама кафява захар

6 големи яйца

2х140г брашно

2х 1/2 с.л бакпулвер

3 лъжички какао на прах

2х 85 грама смляни бадеми 

2х 100мл мляко

3 ч.л. екстракт от ванилия

1/2 ч.л червена боя за храна(гел)

За глазурата:

100мл двойна сметана

200грама черен шоколад, ситно натрошен

50грама несолено масло

Розови захарни сърчица

СТЪПКА 1

Загрейте фурната до 160C . Подгответе си форма за печене на хляб (от 900грама) и постелете хартия за печене. Разбъркайте 175 грама масло и 175 грама захар, докато станат леки и пухкави. Разбийте 3 от яйцата и изсипете полека в сместа като разбърквате след всяко добавяне. Пресейте заедно 140 грама брашно, 1⁄2 ч.лъжичка бакпулвер и какаото, след това сгънете в маслената смес заедно с бадемите.  Комбинирайте 100 ml мляко, 1⁄2 ч.л. ванилия и оцветителя за храна и добавете към тестото, след което разбъркайте до равномерно оцветяване. 

СТЪПКА 2

Изсипете в подготвената форма за хляб и печете 1 час 10 минути . Оставете да се охлажда за 10 минути. Когато се охлади, нарежете кексът на филийки от 4 см. С помощта на формичка за рязане на тесто от 5 см отпечатайте сърцата (запазете останалата торта за друго лакомство). 

СТЪПКА 3

Повторете стъпка 1, за да направите втора смес за кекс – в тази партида няма да имате какао или боя за храна. Изсипете 3⁄4 от сместа в приготвената форма за хляб. Натиснете дъното на сърцата в тестото в плътно опакован ред. Притиснете с лъжица останалата смес за кекс, покривайки колкото е възможно повече сърца.  Печете 1 час и оставете да се охлажда се за 10 минути.

СТЪПКА 4

За глазурата внимателно загрейте всички съставки на слаб огън, докато се смесят. Оставете да се охлади докато е необходимо. Разстелете върху охладената торта и поръсете отгоре със захарни сърчица.

 

Купи форми за рязане на тесто 

Купи тава за печене на хляб

Купи плато

Купи форма за кекс