Уеб програмиране за деца с HTML и CSS

1
198
Добави коментар
hellsmash
hellsmash

Уеб програмиране за деца с HTML и CSS
Част I За кого е предназначен курса:

Курсът е предназначен за деца от 11-14г. /5-7клас/, който са се насочили към изучаването на азбуката на WEB програмирането, първи стъпки в уеб дизайна, придобиване на основни умения в ИТ. Уроците са структурирани постъпково и съобразени с възрастовите особености на децата,като заниманията преминават с увлекателни практически задачи.

В рамките на курса учениците ще направят собствена Уеб страница с интегрирано видео, анимации, ефекти и различни шрифтове. Ще разберат как да я направят достъпна в Интернет, как работи хостинг сървърите и какво е домейн.

Ще се запознаем с основните елементи и синтаксиса на HTML и CSS. 
Ще се научим как да добавяме стил към нашата самостоятелно написана уеб страница, как да променям цветове, размери, шрифтове;
Ще си говорим как да добавим и работим с ефекти, които да продадат уникалност на нашата уеб страница.

Какво е необходимо за участие в курса:

Необходимо е родителите желаещи да запишат детето си в курса да го запишат предварително, като направят това на място в административния офис на компютърно образователния център „DS IT Academy”( Комплекс “Виста М”, етаж 3), или от страницата за записване на курса.

Курсовете могат да бъдат изцяло онлайн или на място.
*Заплащането  се прави по банков път.

Мащаб на групата:

Обучението се провежда в малка ( бутикова ) група, ограничена до 4 участника, с цел много повече индивидуално внимание на лектора към децата по време на практическите упражнения.

Ползване на личен или служебен лаптоп:

За нуждите на обучението са осигурени компютри за всички курсисти. Тези от тях, които все пак искат да ползват свой собствен лаптоп, могат да го носят.

Продължителност: 12 занятия *60мин.

Заради възрастта на децата курсът е повече предпочитан да се провежда на място в академията, но се провежда и изцяло онлайн.