Радев за случката със сина му: Нямам намерение да коментирам повече този режисиран скандал!

4
166
Добави коментар
albenapet
albenapet

„Нямам намерение да коментирам повече този режисиран скандал“, заяви президентът Румен Радев в коментар за скандала със сина му Георги, който бе на шумно парти с непълнолетни връстници в нает столичен апартамент, съобщи БТВ.

Президентът обвини медиите, че не са си свършили работата, описвайки случката. Подчерта, че журналистите не са разследвали случая, а разполагат с всички нужни за това ресурси.

„За съжаление много от вас повториха сляпо написаното от кафявите сайтове, за задържания, арести и отказ на родителите да приберат децата си. Вие, медиите, трябва да проверите фактите. Дължите го най-вече на тези млади хора, които на прага на пълнолетието си са засегнати от тази ситуация“, заяви държавният глава.

И се оплака: „От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и нямам намерение повече да коментирам този режисиран скандал. Вие, медиите, имате всичките ресурси да проверите фактите и едва тогава да информирате широката общественост. Установете ги вие. Аз не съм разследващ орган”, добави Румен Радев.

Президентът обаче не каза кое от написаното от журналистите не е вярно.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов два пъти потвърди информацията, която излезе в медиите, за присъствието на президентския син Георги на нерегламентирано парти, санкционирано от полицията, но от президентството отрекоха информацията.

„Синът на президента Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност“, заявиха от прессекретариата на държавния глава.

„Фактите така се представят на обществото, че има хулиганско поведение и престъпление. Директно се посочва, че детето е извършител, въпреки че няма нужните факти за това. Това представяне на информацията представа лавина от слухове и предположения. Така се нарушава и етичния кодекс на медиите, според който не трябва да се публикува снимки и информация за деца, освен ако не е от значителен обществен интерес“, коментира пред „Дарик радио“ Антоанета Баева от Националната мрежа за децата.

По думите й тийнейджърите са много уязвими. „И когато са подложени на такъв обществен линч, виждат себе си през погледа на обществото. Това може тотално да подкопае самочувствието им. Трябва да говорим за противообществените прояви по друг начин, не като съдници, не пред цялото общество да линчуваме едно дете. Да регистираме, че има такъв проблем, но спазвайки журналистическата етика“, смята още Баева.

Радев коментира тази вечер и разследването на ОЛАФ за обществената поръчка на 290 джипа за МВР и добави, че медийното внимание трябва да бъде насочено и към други подобни случаи като злоупотреби с митниците.

„Нуждаем се от този доклад на всички документи на този случай. Разбираемо и управляващите да се притесняват. Медиите да бъдете не по-малко активни и към крупните злоупотреби с митниците, където загубите възлизат на 1 млрд. лв. След изборите България ще трябва да плаща“, предупреди президентът.

Източник:http://epicenter.bg/article/Radev-za-sina-si–Mnogo-ot-mediite-povtoriha-slyapo-napisanoto-v-kafyavite-saytove/240509/2/0

spodelime

Continue Reading