Азия и нейните модни влияния и тенденции

1
142
Добави коментар
pepimili
pepimili

Въпреки че постоянно пазаруваме дрехи от страни като Китай и Виетнам, които произвеждат стоки, ориентирани главно към Европа, като че ли доста рядко се замисляме
за техните собствени обичаи и модни тенденции при облеклото. Поради тази причина днес ще открием завесата и ще ви запознаем с изключително любопитния и загадъчен свят на континента Азия. Той винаги е представлявал интерес за другите различни страни и раси по света, защото носи в себе си мистериозна и загадъчна нотка, до която всеки би желал да се докосне и да разгадае.

Дамските рокли, които са типични за техния свят са много по-различни и безспорно са далеч по-особени от тези, които те произвеждат за нас. По същия начин, както в Ориенталските страни, така и при тях прекалената голота, на която сме свикнали при вида на модерните в момента дамски официални рокли, липсва и не е на дневен ред. Дължината обаче е без специално значение и това допълнително обогатява избора на подходящ модел измежду всички.

Нещото, което до най-голяма степен се доближава до нашите традиционни облекла, е именно черната рокля с дантела. Тя обаче не е по цялата рокля, а е поставена или странично или на определени места, с цел да не се създаде прекалено кичозен краен ефект.

Коприната и сатенът са незаменимите приятели на създателите на такива одежди и с тях те създават истински шедьоври. Прочутите черешови дървета в неземно красивите Японски градини, които могат да те оставят без дъх само при едно зърване, са се превърнали във вдъхновение за азиатските фешън дизайнери. Те са едни от най-често използваните декорации за официални рокли, които освен с тях, се открояват и със своите якички, типични за местните обичаи и дрехи. Обаятелни цветя също заемат своето място по редица вечерни рокли, обличани от жените при официални поводи и събития. Дамските дълги рокли също са на почит и в онези страни, нещо повече – по-възрастните жени ги предпочитат пред късите им приятели. По тях най-често биват поставяни златисти и сребристи мотиви, също както и при арабските елегантни рокли.

Коментари

коментара