Как по-бързо да се възстановим след боледуване

1
102
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Зимата е сезонът, през който върлуват най-много вируси и със сигурност на всеки от вас се е случвало да почувства неразположение през най-студените дни от година. Понякога настинката преминава бързо и в лека форма, но друг път се налага продължително лечение и повече почивка. Всяко боледуване отслабва имунната система и силите на организма и затова е изключително важно да се повишат енергийните нива, за да може човек да се върне към естествения си ритъм. Възстановяването след боледуване изисква време и внимателни грижи за здравето, в противен случай тялото може да бъде изложено на риск от повторно заболяване.

Знаете ли как можете преодолеете лесно последиците след боледуване и да си върнете тонуса по-бързо. Споделяме с вас 5 полезни съвета по темата.

Балансираното хранене е задължително условие за укрепването на организма и зареждането му с нови сили и енергия. Приемът на витамини и минерали ускорява възстановителния процес след боледуване и помага за подсилване на имунната защита. Освен пълноценна храна, можете да приемате и пробиотици под формата на таблетки и да пиете много вода. Оптималното хидратиране ще допринесе за по-бързото изчистване на натрупаните по време на боледуване токсини. Фрешовете също са силно препоръчителни, защото предоставят важни и изключително необходими за здравето хранителни вещества. Според експерти дори една чаша прясно изцеден сок на ден е достатъчна да се подобри имунитетът и настроението. След боледуване задължително започнете хранителен режим и приемайте по-лека храна, като постепенно увеличавате количествата. Избягвайте мазните или силно преработени храни и така ще се чувствате по-бодри.

Разходката на чист въздух спомага изключително за благосъстоянието, а освен това понижава стресовите нива. За щастие, дори в големите градове има прекрасни паркове и градини, където можем да се насладим на спокойствието и чистия въздух. Разбира се, всяка разходка трябва да бъде съобразена и с климатичните условия навън. В слънчевите и по-меки зимни дни можете да отделите поне 30 минути за разходка сред природата и без съмнение ще се почувствате заредени с нови сили и енергия. Освен това излагането на слънце помага за синтезирането на така жизнено необходимия за здравето витамин D, който допринася за повишаване на имунитета срещу различни вируси и заболявания.

След боледуване организмът се нуждае от почивка и спокойствие, за да се възстанови по-бързо. Затова не е препоръчително да се заемате с много работа. Продължителният престой вкъщи също не е препоръчителен, защото така има опасност тялото ви да се обездвижи. Една прекрасна възможност да релаксирате и едновременно с това да освободите тялото и ума от натрупаното напрежение е посещение в спа център. Изобилието от отпускащи спа процедури ще ви подейства изключително зареждащо, а освен това ще ви осигури пълноценната почивка, от която се нуждаете.

Какви терапии ще изберете зависи изцяло от вашите лични предпочитания. Ние ви съветваме да отделите няколко минутки за хидромасаж в джакузито, защото той ще ви помогне за облекчаване на различни мускулни болки и за подобряване на кръвообращението. Не пропускайте и престоя в сауната за изчистване на токсините. Високата температура и влажността на въздуха в сауната водят до разширяване на кръвоносните съдове и достигане на повече кръв до всяка една част от тялото. По този начин организмът се изчиства от всички вредни вещества. А чрез изкуственото повишаване на телесната температура в парната баня се постига благоприятно влияние върху стимулирането на имунната система.

Всички сме чували за лечебната сила на масажа. В ситуации, когато тялото има нужда от почивка и възстановяване, масажната процедура играе важна роля за подобряване на здравословното състояние. В Este Fitness & Spa можете да разчитате на качествено обслужване и професионализъм при изпълнение на всяка процедура. Нашите терапевти познават отлично тънкостите на различните видове терапии и разполагат с подбрана високотехнологична апаратура. Грижата за здравето и благополучието на клиентите е основна мисия на спа центъра. По тази причина в богатото портфолио от процедури са включени и различни лечебни масажи. При тях се използват медицински похвати, съобразени с индивидуалните нужди на клиента, чрез които успешно се повлияват състоянието на дискомфорт и умората след боледуване. Лечебните масажи помагат още за укрепване на имунната система и стимулиране на защитните сили на организма.

Комбинацията от различни дихателни упражнения и медитация е сигурен начин да прeчистите мислите си и да преборите негативните влияния от боледуването. Не е задължително да прекарвате часове наред в йога практика, но редовните упражнения ще ви помогнат за укрепване на имунната система. Освен това ще повишите жизнената енергия и кръвообращението и ще се почувствате значително по-добре след боледуване. Йога упражненията поддържат и здравето на сърдечно-съдовата система и водят да пречистване на лимфата, което ни прави устойчиви на последващи инфекции и болести.

Важно е да помогнете на организма да преодолее последиците от боледуването по-бързо и лесно. Затова наблягайте на почивката, отдайте се на любими занимания и не забравяйте да приемате важни хранителни вещества, които ще подобрят здравословното ви състояние.

Последни публикации в блога