Най-добрите ориенталски аромати за тази зима

1
140
Добави коментар
svetla58
svetla58

Тъй като смяната на сезоните изисква смяна на гардероба, по същия начин смяната на парфюма е наложителна, но с  толкова много различни аромати на пазара, изборът на подходящия парфюм може бързо да се превърне в ад. 

Най-важното правило когато избирате зимни аромати е те да бъдат топли и да имат дълга трайност.  За да изберете правилния аромат за зимата, е важно да обърнете внимание на базовите нотки. Препоръчваме ви да вземете парфюм с тежки нотки като дървесен, ванилия, пачули, подправка или мускус.

Поради богатия си, тежък аромат, всички дървесни аромати са най-добри за зимата.

 

Чувствен бергамот

Уводните нотки на аромата се носят на свежата вълна на цветя и бергамот. След това в тях се влива една цветна тройка начело с роза, жасмин и перуника. За окончателното съчетаване на всички съставки в едно хармонично цяло отговарят земната бобова тонка и екзотичните шушулки ванилия.

Купи парфюм Guerlain Shalimar

Сладка ванилия

Сладкият аромат Roses Vanille се открива със сочно ухание на лимон от италианската област Калабрия. Допълва го подсладеният аромат на арабското лакомство локум, представляващ захарно желе, овкусено с розова вода и бергамот.

Купи парфюм Mancera Roses Vanille 

Пътуване към ориента

Първо се разгръща ароматът на нероли и нежен жасмин. След това ще усетите ароматна канела, сладка, сочна праскова и романтична роза. Основата на аромата, която остава върху кожата най-дълго, е представена от амбра, кожа, агарово дърво, мамещ мускус и топло сандалово дърво.

Купи парфюм Guerlain Santal Royal

Розова свежест

Парфюмната вода Aoud Amber Rose се отличава с много младежки и разкошен характер. Разиграва ароматната тема на дървото оуд, известно с многото си имена. Дървото аквилария, наричано орлово дърво, агарово дърво, „aoud” или (на арабски) „oudh”, е пленителна суровина със смолист аромат, най-скъпото дърво на света, което в продължение на векове се използва за производство на тамян и (особено на арабски) парфюми

Купи Montale  Aoud Amber Rose

Обаянието на ориента

Уводната част на парфюма на Ив Сен Лоран принадлежи на свежите тонове на бергамота и на разкошните есенции на нежния жасмин. В цитрусовото сърце доминира сладката и сочна мандарина.

Купи YSL Opium

Ароматно кафе

Ароматната композиция се отваря с интензивни нотки на прясно смляно кафе, допълнени от аромат на розови листенца. Постепенно се появяват акорди на гурме ванилия и бял мускус, които се присъединяват към нотките на сметана и захар.

Купи парфюм Montal Intense Cafe

 

Черен пипер и редки минерали

Унисекс прарфюмната вода Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Bois Doré е като произведение на изкуството, истинско бижу, изключително преживяване за обонянието… Създадена от представата за съчетаването на дървото със сиянието на азиатската лилия Golden Stone.

Купи парфюм Van Cleef & Arpels