SEO на снимки (изображения) и по-добро класиране в Google Images

13
402
Добави коментар
obiavite
obiavite

Повече продажби чрез SEO на изображенията

SEO оптимизацията на снимките от даден сайт е изключително важен етап, и колкото по-бързо разберете това, толкова по-добре.

Съвсем не ни разбирайте погрешно. SEO за снимки съвсем не означава да добавите ALT атрибутите на снимките и да чакате да се класират снимките на Вашият сайт по-напред в Google Images. Даже напротив, това е основното, важно правило, но никак не е достатъчно.

Изисква се SEO стратегия за изображения, чрез която да изпреварите конкуренцията.

Ние, изследвайки актуалните тенденции за промоциране на изображения и работата на алгоритмите за самите снимки, можем да кажем, че можем значително да подобрим класирането на продуктите Ви.

Често задавани въпроси и техните отговори, касаещи важността от доброто класиране в Google Images

Въпрос: Защо ми е нужна SEO оптимизация за снимките, при положение, че се класирам добре в Google SERP при обикновените резултати?

Отговор: Днес, през 2021 година, повече от всякога е важно да наблегнете на изображенията. И като качество, във Вашият продуктов каталог, и като оптимизация.

Повечето клиенти искат директна визия на продукта, който поръчват. Нещо повече, тенденциите показват, че ефективността от резултатите в Google Images е по-висока, т.е. по-голям е интересът, но за сметка на това е по-специфично и сложно да се оптимизира даден сайт.

С други думи, клиент Х, преди да закупи нещо, той иска да го види как изглежда. Именно и поради тази причина отправя заявка в раздел Изображения на Google, след което проследява първоизточникът, представил резултата и прави поръчка.

Ясно, просто и точно.

 

Въпрос: За кой тип сайтове си струва да се инвестира в SEO за изображения?

Отговор: Сайтове, предлагащи специфични продукти, като дрехи, сувенири, автомобили, ако щете, и каквото се сетите. Вентилатори, метални орнаменти, дори туристически пакети, представящи информация за дадена дестинация, тъй като потребителите често, за да не губят време, се ориентират към частта с изображенията, за да асимилират по-добре предоставената информация.

Съществуват много въпроси, на които можем да Ви представим отговори, но по-горе споделихме някои от най-важните.

Как действаме ние, екипът на Висео? Това е друг важен въпрос, на който ще споделим отговора.

Както по-горе споменахме, Google Images действа с по-различни методологии, и за да се класира Ваш сайт, продуктите му по-напред, се изискват специфични умения, по-различни похвати. Естествено, ние тук няма да Ви кажем, какви са точно те, но само ще загатнем, че се касае за поредица от действия, благодарение на които ще се видите сред първите резултати, когато сайтът Ви бъде оптимизиран.

 

Финални думи, касаещи Google Images

Добрите резултати в Гугъл Изображения са гаранция, че Вашата компания ще бъде видяна от повече хора. Успоредно с това, поръчките ще се увеличат в пъти.

Важно е, обаче да кажем, че трябва да се доверите на правилната компания, на фирмата, която знае как да постигне добри резултати.

За да направим така, че този материал да е ценен за Вас, сме подбрали още няколко интересни статии от нашата база данни, които Ви препоръчваме да прочетете:

 

Оценка

Средна оценка

no rating based on 0 votes

Марка

W-SEO.com

Продукт или услуга

SEO за Google Images