Тенденции в грижите за красотата, които ще бъдат водещи през 2021 година

1
162
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Всяка година минава под знака на различни тенденции – било то в модата, храненето, или грижите за кожата и безупречния външен вид. Понякога се разграничаваме от „модерното“ и създаваме свои индивидуални ритуали за красота, друг път сме склонни да опитаме нещо различно и актуално и да се придържаме към годишните тенденции. Несъмнено изминалата година беше изпълнена с много предизвикателство и внесе сериозни промени в нашата рутина. Наред с непрекъснатите грижи за здравето и хигиената, ние се научихме да поддържаме кожата си непрекъснато гладка и хидратирана заради ежедневното носене на маски. Започнахме да използваме по-малко грим, наблегнахме и на здравословното хранене, за да си осигурим по-добър тонус.

Не е изненада, че през 2021 също се очертават нови и интересни промени в грижите за красотата. Затова няма да губим повече време и ще ви представим 5 водещи прогнози за тенденции през тази година.

Използване на повече продукти за омекотяване на кожата

Безспорно във всяка дамска чанта има поне по един дезинфекциращ продукт за ръце, който се използва ежедневно. Голяма част от тези продукти са изключително агресивни към кожата и често предразполагат към алергични реакции или причиняват кожни раздразнения. По тази причина дерматолозите препоръчват използването на кремове за ръце по няколко пъти на ден, защото те едновременно овлажняват и омазняват кожата. Много производители на хигиенни продукти твърдят, че започват да използват съставки, които щадят кожата  и са съобразени с нейната чувствителност. Защо пък да не очакваме и тенденции брандовете да променят формулите на продуктите за дезинфекция, които произвеждат.

Преминаване изцяло към натурална козметика

Натуралната козметика придобива популярност у нас през последните няколко години и се забелязва ръст при търсенето на продукти с висока концентрация на активни съставки, без химикали и добавени аромати. Освен че са хипоалергенни и могат да се използват безпроблемно дори при чувствителна кожа, натуралните продукти почистват всички замърсявания и осигуряват свеж и сияен вид на кожата. Este Fitness & Spa е единственият спа комплекс у нас, откъдето можете да закупите продукти на козметичните брандове Biologique Recherche и NIANCE®. И двата водещи световни бранда използват изцяло естествени съставки в своите продукти за здраве и красота на кожата.

Използване на повече почистващи продукти за лице

Независимо колко усилия полагате в грижата за кожата, правилното почистване е първото нещо, което ще ви гарантира гладкост, нежност и блясък. Дори да прекарвате цял ден у дома, лицето ви пак е подложено на замърсяване заради праха във въздуха. Затова всяка вечер е необходимо кожата да се почиства в дълбочина с мляко и лосион. Препоръчително е да се консултирате и със специалист или дерматолог какви почистващи продукти са подходящи за вашия тип кожа.

Повече спа и уелнес процедури

Ежедневният стрес и напрежение носят много негативни последици за нашето здраве и външния вид на кожата. В допълнение, прекарваме толкова много време затворени в помещения, че сме ограничили напълно движението. Напълно естествено е да прогнозираме, че спа и уелнес процедурите ще се превърнат в неразделна част от нашето ежедневие. Спа центровете са едно от малкото места, където можем да отпуснем тялото си и да освободим ума си от нежелани мисли. Сред процедурите, които носят истинска наслада и удоволствие, попадат релаксиращите терапии и ритуали,  хидромасажните процедури, както и спортните активности за хармония и тонус на тялото.

Тренировки за оформяне на стройно и стегнато тяло

Разбира се, красотата не се изразява единствено в грижи за кожата. За да се чувстваме жизнени и енергични, е важно да поддържаме също стройна фигура. Затворените спортни зали и изолацията у дома са една от причините да усещаме тялото си отпуснато и да натрупваме повече подкожни мазнини. Затова към водещите тенденции в грижите за красотата прибавяме и редовните тренировки, било то във фитнес залата или у дома с онлайн инструктор.

Почерпихте ли вдъхновение от изброените тенденции? И ще се придържате ли към тях тази година. Това решавате сами, а ние ще продължаваме да ви припомняме колко е важно да полагате грижи за здравето и красотата си.

Последни публикации в блога

Всяка година минава под знака на различни тенденции – било то в модата, храненето, или грижите за кожата и безупречния външен вид. Понякога се разграничаваме от „модерното“ и създаваме свои индивидуални ритуали за Зимата е сезонът, през който върлуват най-много вируси и със сигурност на всеки от вас се е случвало да почувства неразположение през най-студените дни от година. Понякога настинката преминава бързо и в лека Месец февруари минава под знака на любовта. Тогава отбелязваме Деня на влюбените – празник, който датира отпреди няколко века и днес масово се чества по целия свят. Романтичната традиция се свързва с вино, Чували ли сте да казват, че хидратацията е ключът към младостта. И тук не става дума единствено за хидратиране на тялото чрез прием на голямо количество вода на ден. Свежият и сияен външен Ежедневно отделяме време в грижите за здравето и красотата на кожата. Често обаче пропускаме някои важни детайли, които могат да окажат съществено влияние върху безупречния й външен вид. Замисляли ли сте се колко Зимата е сезонът, който очакваме с нетърпение заради празничното настроение и срещите с близките хора. Но това е и периодът от годината, в който трябва да полагаме най-много грижи за своето здраве и Месец декември винаги минава неусетно, защото сме в трепетно очакваме на най-прекрасните дни от годината. Коледните светлини блестят навсякъде, вече планираме къде ще прекараме празниците и се вълнуваме от срещите с най-близките. Въпреки Начинът на живот оказва сериозно влияние върху нашето физическо и психическо състояние. Онези от вас, които редовно тренират, знаят колко трудно е да се премахнат мастните натрупвания, които засягат особено лесно областта на В последните седмици прекарваме по-голямата част от деня у дома, съчетавайки работните задължения с грижите към семейството. Това определено се превръща в голямо предизвикателство както за емоционалното, така и за физическото състояние на