Кухнята – сърцето на всеки дом | Welhoме блог

1
135
Добави коментар
hocus
hocus

Едва ли някой би се противопоставил на твърдението на италианците, че кухнята е сърцето на дома. Българският бит също изцяло отговаря на това мнение. У нас, както и в голямата част по света, кухнята е мястото, което събира семейството сутрин и вечер. Закуска, обяд, вечеря, леко хапване или просто престой за кафе – кухненският кът ни обединява в себе си като майчина прегръдка.

За да е не само обединяващ център, но и истинско семейно преживяване, кухнята трябва да бъде добре и удобно оборудвана. За тази цел – освен да разчитаме на интериорните решения, нужно е да се снабдим и с всички ежедневно необходими кухненски пособия.

А кои са тези кухненски пособия и аксесоари?

Комплект ножове – класически или керамични, подходящи за всяко нарязване, прибори за хранене, резачка, ренде, сито, шпатула, белачка, тел и четка са основните уреди, без които приготвянето и консумацията и на най-елементарните ястия е невъзможно. Всичко това – в изключително богат асортимент, форма, изработка, а и дори цвят – може да бъде намерено в Welhome.

Нека продължим с форма за печене, подходящ тиган или друг вид уред за котлон или фурна, центрофуга, раклет грил, индукционен тиган, преса, специален комплект за кълцане, уред за рязане на ленти, прибор за зелени подправки и билки, мелнички… Всички те придават стил и повишават неимоверно нивата на нашето кулинарно майсторство, като така ни дават възможност да блеснем като истински мастър шеф на кулинарията. Защото нищо не бива да ограничава полета на въображението, особено когато грижливо приготвяме храна за нас или за любимите ни хора.

Разбира се – всичко приготвено в кухнята следва да бъде поднесено в най-подобаващо подбраните съдове за храна – панер за хляб, основна, дълбока или десертна чиния, купа – салатна или за десерт – в най-разнообразни цветови решения и форми те могат да бъдат поръчани от Welhome.

От своя страна кутия за съхранение, удобен сушилник, дори и добре подбраният кош за отпадъци са детайли, които не бива никога да бъдат пропускани, ако желаем сърцето на нашия дом да бъде приятно чисто, спретнато и поддържано.