Малка черна рокля

10
301
Добави коментар
hlape
hlape

Вечната класика – това е малката черна рокля. Най-доброто нещо в дамското облекло, малката черна рокля е онази, която веднага се разпознава от филми и телевизионни предавания като облекло на бляскавите тайни агенти. Основен стил на LBD (little black dress) е черно върху бяло или много близо до него, с презрамки или без, а понякога и с малки презрамки за обиколка на талията. Дизайнът първоначално е разработен от Коко Шанел, която е творческият гений зад революцията на собствената й марка.

По време на Голямата депресия, продължила от края на Първата световна война до началото на Втората световна война, женското облекло е било ограничено до продукти с лошо качество и масово производство, които често бяха зле конструирани и склонни към похабяване. Жените са били оставени с малко възможности за избор, докато са се мъчели да изглеждат елегантни. Голяма част от дамите през този период са се задоволявали с малките си черни рокли, които са могли да намерят в магазините или са ги получавали като подарък от роднини. Но по време на настъпването на Голямата депресия, продължила до 30-те години на миналия век, дамските облекла са ставали все по-модерни, тъй като дизайнерите са забелязвали недостатъците на масовото производство и са започвали да създават стилни облекла, изработени с машина, с използване по-добри материали. Малките черни рокли, които са били популярни по време на Голямата депресия, са се изработвали от по-фини материи, и са били много по-дълги от типичната дължина до коляно.

Коко Шанел проектира LBD през 1926 г., която първоначално е създаденa като вечерна рокля. Дрехата е предназначена за много по-голяма фигура и е имала разкроена пола и деколте. Трябвало е да бъде удобна и приятна, като лесно е можела да се сбърка с коктейлна рокля.

Докато Коко Шанел израстваше като моден дизайнер, малката черна рокля щеше да си проправи път от вечерно облекло до световна икона.

LBD са се превърнали в нещо, което е признато за приемливо от всяка жена навсякъде, стига да е подходящо. Такава рокля е подходящо облекло за официални поводи, както и за ежедневно носене. Малката черна рокля е изминала дълъг път, откакто е въведена на модната сцена. Може да се види навсякъде, от филми до музикални видеоклипове и извън тях. Използването на LBD от известни личности и модата помогна да се повиши популярността на тази дреха до нови висоти.

Подходящите тъкани

Тъй като LBD продължава да се придвижва към основните модни дамски облекла, съвсем естествено е повече хора да ве вглеждат в различните тъкани, които се предлагат за роклята. Традиционните материали като сатен вече не са единствените варианти при проектирането на дамска рокля. Сега дизайнерите търсят други тъкани като вдъхновение за дизайна на LBD. Тъкани като шифон, креп и жоржет са се превърнали в едни от най-популярните платове, използвани за проектиране на LBD.

Развитието на модата и малката черна рокля в нея

С нарастване на популярността на малката черна рокля вече не е изненадващо, че около нея се въртят все повече модни тенденции. Те предоставят на жените безкраен набор от възможности за това какво могат да носят под техните LBD. Споменатите по-горе тъкани са известни с това, че са доста елегантни и красиви, което ги прави идеалният избор за притежателките на LBD. Много LBD също имат аксесоари като колани и предложения за обувки към тях. Това дава възможност на ползвателката да носи роклята си както отвън, така и вътре. Независимо дали искате да носите LBD, за да присъствате на събитие, или просто желаете да имате дрехата за ежедневна мода, малката черна рокля е толкова модерна, колкото и удобна.

Перфектната малка черна рокля е любим моден продукт за жени от всички възрасти. Може да се носи на работа, на вечеря и дори в леглото! Но как, по дяволите, да намерите идеалната малка черна рокля, която да ласкае вашата фигура? Тази статия ще ви покаже как, както и кои LBD да носите кога. С някои прости съвети и вие можете да намерите онази невероятна малка черна рокля, която ще ви накара да изглеждате фантастично и да се чувствате и фантастично.

Има няколко стила на малката черна рокля, които оформят различните типове тяло: ако обаче имате късо тяло или фигура като пясъчен часовник, може да искате да облечете различен стил. Това е така, защото жените с къси крака често имат по-малки гърди и по-широки рамене. Ако нямате този проблем, но наистина искате да носите LBD, който работи за визията ви успешно, тогава използвайте малка разкроена черна рокля. По-дългите дължини също се справят добре при ниските дами и могат да бъдат без презрамки или без гръб – в зависимост от вашата форма и предпочитания. Ако обаче сте едричка и малка пухкава млада дама, изберете LBD с по-голяма дължина – пак ще можете да го носите на работа или вечеря, без да се притеснявате! Що се отнася до формата, има два основни стила – V кройка или русалка. Ако имате форма на пясъчен часовник, тогава кройката на русалка ще ви подхожда най-добре. Ако имате крушовидно тяло, тогава леко разкроената линия ще ви подхожда повече.