Нуждаят ли се от SEO инфлуенсърите?

12
285
Добави коментар
obiavite
obiavite

Днес, в края на първото тримесечие на 2021 година все по-често чувате, че дадена дама, изгелждаща приятно, работи като инфлуенсър.

Колкото и странно да звучи на тези от Вас, които са на средна възраст, това е нещо нормално за дигиталната ера, в която се намираме.

Екипът на Висео реши да направи кратки разяснения по една изключително интересна тема, а именно „Нужно ли е SEO за инфлуенсърите“…

И така, приятно четене…

Встъпителни слова

Както по-горе Ви спомнахме, инфлуенсър маркетинг  е съвсем нова тенденция, като някой я описват като  маркетинг на влиянието, а ние смятаме, че това е бъдещето на рекламата.

В настоящата статия ще развием наша теория за това, колко е важно SEO да бъде съчетано с инфленсър маркетинг, за да може дадена фирма да бъде по-популярна в онлайн средите.

По същество, когато се касае за SEO и Инфлуенсър маркетинг

Разликата между SEO оптимизация за търсачки и инфлуенсър маркетинг е огромна. Приличат си, може би по това, че и двата типа маркетинг услуги са в дигитална среда.

Когато се съчетаят, обаче, те могат да доведат до забележителни резултати.

 

Нашата стратегия, която препоръчваме

Ако приемем, че Вашият клиент е кулинарен инфлуенсър и той има канали в социалните мрежи Тик-Ток, Инстаграм, както и мощен канал  в YouTube.

Той 90 % има и собствен сайт, в който публикува рецептите.

Когато влиянието от социалните мрежи, ползайки силата на инфлуенсър маркетинга се съчетае с добро класиране в Google SERP, смело можем да кажем, че нещата стават наистина прекрасни.

 

Именно и това е нашето предложение, да съчтаете популярността си в социалнит мрежи и да пренасочите потребителите си в сайта..

Често можете да насърчавате аудиторията си, например във видео, да отворят Гугъл и да потърсят конкретна фраза, за която предварително сте проучили, че сте първи. Това ще доведе до затвърждаване на предните позиции и ще даде да се разбере, че сайтът Ви е ценен, както за потребителите, така и за търсачките.

 

Линк билдинг услуги

 

Линк билдинг – отново важен аспект. Тук, благодарение на влиянието си на аудиторията можете да потърсите съдействие от зрителите си да публикуват линк към Вашият сайт в техни блогове, сайтове, описание, че дори и да Ви споменат, ако и те имат канали в  платформите за споделяяне на видеосъдържание.

 

И така, нека да споменем, защо Инфлунсър маркетинг съчетан с SEO оптимизация може да доведе до ВНУШИТЕЛНИ резултати. Ето предимства на тези два подхода:

 

Предимства на SEO и инфлуенсър маркетинг, като услуги

Високата ефективност се дължи на многобройните предимства, и на SEO и на Инфлуенсър маркетинга:

Родност. Рекламата хармонично се вписва в съдържанието на профила, благодарение на което не привлича вниманието и не предизвиква бурна негативна реакция. Насочване. Успешният избор на инфлуенсър гарантира предоставянето на информация, директен контакт с аудиторията, близък или точно отговарящ на марката. Привличане на „жив“ трафик. От акаунтите в социалните медии, в които се публикува рекламно съдържание, целевите клиенти отиват на сайта – заинтересовани потенциални клиенти, почти готови за покупка. Бърза и информативна обратна връзка от публиката. В сътрудничество с лидер на мнения можете лесно да получите полезни данни за целевата аудитория – обща реакция, конкретни отзиви за продукт или услуга. Продължителност на съществуването. Рекламните съобщения могат да бъдат във вашия акаунт за дълго време, като непрекъснато привличат все повече и повече нови клиенти. Влиянието на маркетинга е еднакво ефективно за бизнес проекти от всякакъв формат: от малки онлайн магазини до големи играчи на пазара, работещи с широка география. Но е важно да изберете правилната концепция и формат на разположение. В този случай си струва да се съсредоточите върху спецификата на предложението, конкретните цели на рекламната кампания.

Всичко, написано по-горе, в голяма степен зависи и от добрите резултати, постигнати чрез ефективно SEO.

Изводи от статията

От всичко, което прочетохте до този момент можем да обобщим, че колкото по-бързо даден инфлуенсър разбере, че съчетавайки инфлуенсър маркетинг с оптимизация на сайт за търсчки, то той може да постигне внушителни резултати, резултати, които дълги години да дават тежест и да оставят своя отпечатък.

 

Финални думи, касаещи СЕО оптимизацията и инфлуенсър маркетинга

Имайки предвид, че тенденцията за инфлуенсъри нараства, а силата на SEO оптимизирането на сайтове, вече сме доказали, че работи и дава изключитлно добри резултати, можем да обобщим, че е време сериозно да помислите за тяхното съчетание.

Основната причина, поради която Ви съветваме да ги съчетаете се крие  в това, че даден канал  в един момент може да е популярен, но в друг – може да отпадне.

Следните статии, отнасящи се до Инфлуенсър Маркетинг и SEO оптимизация, могат също да Ви бъдат полезни:

Средна оценка

no rating based on 0 votes

Марка

W-SEO.com

Продукт или услуга

Инфлуенсър маркетинг и SEO