Как да създадем романтичен стил с облеклото си

1
121
Добави коментар
maskk
maskk

Романтичният образ в дрехите има много лица, но най-характерните му черти остават непроменени: това е подчертана емоционалност и женственост. Женствеността може да има много нюанси – наивност, чистота, нежност, изтънченост, елегантност, спокойна увереност в собствената привлекателност, изразена сексуалност… С една дума, можете да намерите романтичен образ за всеки вкус и характер.

Романтичият стил е един от най-женствените при тоалетите. Той подчертава достойнството на женската фигура, правейки изображението невероятно деликатно и привлекателно.

 

Общи черти на романтичния стил на облекло

Романтичният стил се появява в епохата на романтизма, през 19 век, откъдето получава и името си. По това време на мода излизат рокли с подчертана талия и разкроени  поли до пода. С течение на времето изображенията стават по-сдържани, хармонични и не толкова привличащи. През 20-ти век се появява тенденция като Прованс, която е доста близка  визуално до романтичния стил.  В  стила  на момичетата и жените от онова време се появяват  по-официални, бизнес елементи, което е свързано с прехода към индустриално общество. Тоалетите им са по-практични, приложими за ежедневните дейности. В дрехите се появява нежност, добавя се аристократизъм. Романтичният стил, както всяка друга посока в облеклото, има свои особености и характеристики:

линиите, създадени от тъканите, трябва да са плавни, вълнообразни
талията трябва да бъде подчертана в силуета
тъканите трябва да имат фина структура, приятна на допир. Приемливи са полупрозрачни, леки и меки материали. Те включват – гипюр, дантела, тюл, воал, трикотаж, коприна, брокат, букле, вълна
шарките и щампите трябва да изглеждат наивно и деликатно – флорален принт, полка точки, малка клетка, абстракция с гладки линии
аксесоари – всички видове шалове. Жените могат да допълнят образа с чанта, очила в ретро стил. Портмонето трябва да е малко, със заоблени линии. То може да бъде украсено с декоративни елементи. Допустими са и ръчно изработени чанти- текстилни модели с бродерия от мъниста или конци, плетени модели. Ръкавиците също са подходящи за романтична визия
бижута – обеци с малък размер и брошки. Бижута с нотка на античност се вписват перфектно в романтичния стил. Дълги грациозни обеци, миниатюрни шипове, колиета и мъниста с всякаква дължина, пръстени с камъни допълват успешно външния вид на всяка дама
палитра – нежните пастелни нюанси излъчват мекота, така че те просто са създадени за романтичните хора. Обърнете внимание на розови, сини, прасковени, нежни люлякови нюанси. Жените могат да използват и тъмни нюанси – индиго, синьо, лилаво. Бялото също е подходящо

Особеността на романтичния стил е неговата незаменимост и гъвкавост. Изображенията от такива дрехи могат да бъдат изработени на практика във всякакви текстури и цветове. Романтичният стил винаги печели над другите визии: можете да носите рокля както за работа, така и за разходка. 

За кого е подходящ романтичният стил на обличане

Разбира се, за  романтични,нежни натури. Този стил ще се хареса на творчески хора: писатели, музиканти, художници. За тях всякакви рамки и ограничения са много трудни, затова обичат свободата. Хората, които избират  романтичен стил, са отворени и общителни, обичат природата. Те определено имат свое хоби, освен основната си работа. Може да ходят на танци, курсове по  бродиране или плетене, да посещават  театрално студио и др.

Романтичният стил подхожда на притежателките на женствена фигура със заоблени форми и тънка талия. Тези дами имат гладки черти на лицето, често големи и изразителни очи. 

 

Как да създадете романтичен гардероб

За любителите на романтичен стил на облекло е важно да спазват мярката и да не прекаляват с дантелите, за да не се превърнат в „забавна кукла“.  За да поддържате  определен баланс в изображението, използвайте и класически неща.

За такива цели е подходящо яке, което в романтичен стил може да бъде по-малко строго. Силуетът е втален, полувтален или прав. Якето може да бъде с копчета или с колан.

 

 

Рокля

Роклята е на първо място сред дрехите за романтични натури. Моделите с малка заоблена яка изглеждат сладки и наивни. Следователно те могат да бъдат класифицирани като рокли, които могат да се носят на среща. През 2021 г. са актуални фалшивите яки, които се фиксират отзад с помощта на панделки или копчета. Благодарение на тях почти всяка рокля може да добие романтичен стил.

Рокля с подгъв на врата е друга романтична тенденция на 2021 година. Той може да бъде в контрастен цвят или да съответства на тоалета. Рокля от плисирана материя изглежда женствена и наивна, добавя пластичност към тънките прозрачни материали. Поради това може да се класифицира и като романтично облекло. Невъзможно е тук да не споменем роклите за булки. Ако предпочитате сватба в романтичен стил, изберете рокля от ефирни материи – шифон, тюл, коприна, сатен. Хубавите пастелни нюанси ще ви помогнат да създадете желания външен вид. 

 

Поли

Миниполите са най-малко подходящи за създаване на романтична визия. По-добре да изберете по-скромна дължина. Поли слънце и полу слънце са идеални за женствена визия. Облеклото може да има волани, драперии, гънки. Асиметрични поли с форма на камбана също са приемливи. Потърсете дизайни с дантела, декоративни копчета, бродерия. Модата през 2021г. предлага и пухкави поли от тюл, малко под коляното.

 

Блузи и туники

Блузите и туниките в романтичен стил могат да бъдат или свободна кройка, или  силует с дълбоко деколте. Ръкавите също могат да бъдат различни, но най-често срещаните са ръкав тип фенерче или камбана.

Блузи и туники, както и други елементи от облеклото, са активно украсени с волани. Често са изработени от полупрозрачни материали.

 

Панталон

Пълноценна романтична визия не може да се създаде с всеки модел панталон. Необходимо е да изберете модели със  свободна кройка от разстилащи се тъкани. Цветът на плата е плътен, бял или пастелни нюанси. Пола-панталон е подходящ модерен вариант за романтичен стил.

 

Къси панталони

Дълго време нямаше място за панталони в романтичен стил и все още се смята, че основните дрехи за този стил са рокли и поли. Днес обаче удобен елемент от облеклото, дошъл от мъжкия гардероб, е заел своето място в дамската мода: копринени или дантелени шорти, панталони с висока талия, дънки се използват от тези, които обичат романтичния стил.

 

Плетени дрехи

В гардероба на романтиците трябва да има място за плетени пуловери, леки жилетки. С тези неща ще можете да създадете много различни и интересни нежни  и романтични образи.

 

Суичъри и якета

Те допълват цялостния образ на романтичната визия. Силуетът на якето не трябва да   бъде доминиращ. Жилетка от тънко трико, която ще допълни вечерната визия, може да бъде с дължина точно над  коляното. Изберете модели, които са плътни или с интересен принт.

 

Романтичното облекло в наши дни

Романтичната визия за лято 2021 е пълна с препратки към модата от миналото. Можете да видите намеци от 30-те, 50-те, 60-те, 70-те години на XX век. Понякога това е буквално копиране, но по-често това е едва забележим намек, нотка, носталгия по роклите на „майка“ и „баба“, игра на ретро модата.

Популярни са златни, розови, ултрамаринови, жълти нюанси. Традиционно  бели и неутрални светли тонове. Талията е подчертана от колани и презрамки, често в контрастен цвят.

Фокстрот – нека си припомним 30-те години на XX век. – бухнали ръкави, които удължават раменете, подчертана талия и разкроена пола. Съвременните версии на типичния силует от 30-те години са малко по-къси в сравнение с техния прототип – сега се носят поли над коляното.

Без значение как се променят стандартите за красота от десетилетие на десетилетие, силуетът на пясъчния часовник с ясно изразена талия и заоблени ханш и линии на гърдите неизменно привлича мъжкото внимание. Можете да създадете такъв силует с пола-лале и блуза с обемни ръкави. Дискретни естествени цветове подчертават природната красота, докато меките материи придават женственост.

За съжаление монотонният живот, неизразителните дрехи, скуката в ежедневието преследват мнозина  днес. А жените искат да  се радват, да се влюбват, да се чувстват като кралици. Романтичните дрехи могат да направят тази магия за жените. Романтичният стил на обличане разкрива естествената красота на дамите, придава увереност и усещане за празник.