Прогноза за дербито между Лудогорец и ЦСКА

2
185
Добави коментар
eftimma
eftimma

Тази събота ще се проведе голямото дерби между Лудогорец и ЦСКА, което е част от 19-ия кръг на българското първенство efbet Лига. Повечето професионални футболни прогнози ще са за този двубой в събота, като ще са насочени върху сигурна прогноза като равенство или победа за домакина, но някои по-рискови прогнози може да са за успех на ЦСКА, който ще се опита през този сезон най-после да свали „орлите“ от трона в българския футбол. В последните години ЦСКА е големият конкурент на „зелените“ за титлата, но винаги тимът от Разград успява да стане шампион. Предстоящото дерби до известна степен ще покаже дали „червените“ са способни да свалят Лудогорец от върха.

Преди съботното дерби на „Хювефарма Арена“, двата отбора заемат първите две позиции в класирането. Домакините от Лудогорец са лидери с актив от 42 точки и са на три пред ЦСКА. Това означава, че при успех в Разград „армейците“ ще оглавят класирането. Но разбира се по-лесно е да се каже, отколкото да победиш Лудогорец на техния стадион. Шампионът обаче бе разклатен миналия уикнед, когато загуби визитата си на Локо Пловдив. Доста футболни прогнози за двубоя на „Лаута“ бяха в полза на „орлите“, но те загубиха с 2:3 от отбора на Александър Тунчев. Въпреки че Лудогорец поведе равно в мача чрез Анисе, тимът на Валдас Дамбраускас беше обърнат още до почивката, след като Момчил Цветанов и Митко Илиев вкараха в „смърфовете“. В началото на втората част Лудогорец получи дузпа, реализирана от Кешеру и равенството бе възстановено. И когато изглеждаше, че Лудогорец ще си тръгне с точка от Пловдив, колеблива намеса на Ренан позволи на Лукас Салинас да вкара победния гол за Локомотив в 78-ата минута. Заговори се, че бразилският вратар ще остане на пейката в предстоящия мач с ЦСКА, а титулярно място ще получи Пламен Илиев. В стартовите 11 на Лудогорец надали ще има много промени, като Кешеру, Десподов и Тепкетей се очаква да действат в офанзивен план.

ЦСКА спечели и двата си мача след подновяването на първенството. „Армейците“ записаха минимални победи срещу Черно море и Славия. ЦСКА се поздрави с успеха в тези двубои точно в стила на Бруно Акрапович – със стабилна игра в защита и висока успеваемост пред гола. „Армейците“ нямаха голям брой положения в двете срещи, но пък първият пролетен мач срещу Славия се игра на заснежен терен. В мача с Черно море миналия уикенд, ЦСКА имаше само три точни удара, а един от тях бе превърнат в гол от новото попълнение Джорджи Кайседо, който е заместникът на Али Соу в „червените“. Сега за ЦСКА предстои огромен тест като възпитаниците на Бруно Акрапович трябва да бъдат още по-солидни в защита, тъй като в първите си два мача играха срещу отбори от втората половина на класирането, а в събота гостуват на шампиона на България в последните девет години.

Първият мач между ЦСКА и Лудогорец за този сезон завърши наравно 2:2 на стадион „Българска армия“ през септември 2020 г. Мачът оправда напълно очакванията за дерби, като „армейците“ имаха предимство в срещата, но изравнително попадение на Инхинио Марин в края на двубоя донесе точката на „зелените“. Така това беше шесто поредно равенство между Лудогорец и ЦСКА. За първи път от девет мача насам пък бяха отбелязани над 2.5 гола. Ето защо доста прогнози за предстоящото дерби ще бъдат за под 2.5 гола, тъй като четири от предходните шест двубоя между двата тима завършиха при нулево равенство. Дали обаче ще има голове в двубоя в Разград тази събота може само да гадаем, а букмейкърите дават леко предимство на Лудогорец за предстоящия сблъсък на върха в родния футбол.