Защо е важно домейнът да е звучен и лесен за спелуване?

12
323
Добави коментар
obiavite
obiavite

Днес, уважаеми читатели на ВИСЕО ще поговорим за добрите домейни, както и ще Ви дадем напътствия, как да си регистрирате качествен домейн, домейн, който лесно да се запомни.

Първо, нека Ви кажем, защо е важно домейнът да е лесен за изговаряне. Причината се крие в следното: Когато даден потребител види Вашият сайт, и когато реши да го сподели с приятел, той трябва да може лесно да го произнесе, а от отсрещната страна, бързо и лесно да го въведе, било то в търсещата машина Гугъл, било то директно в адресната лента.

Защо Ви подготвихме този материал ли? Защото често де допуска грешка, неглижирайки именно домейнът. И за да сме по-конкретни, ще дадем пример. Тази сутрин ни се обади потенциален клиент, който има сайт, но желае редизайн и месечно SEO, та този клиент ни сподели името на сайта си, а на нас бе необходимо повече от 5 минути да го открием, тъй като спелувайки ни го, ние не успяхме да го въведем в адресната лента. Нямаше го и в Гугъл (потърсихме аналогични имена, от това, което чухме).

Настоящата статия с препоръки, касаещи домейн имената я създаваме за да предотвратим подобни неща занапред.

Как да изберете правилно име?

Когато решите да отваряте фирма, то името на фирмата трябва да е сходно на домейна. Естествено, първо е името на фирмата, а после домейна. Е, има и изключения.

Малък трик, който можете да използвате, е да помолите близките си да споменат на глас името, което сте планували да регистрирате. Ако Ви звучи добре – страхотно. Ако не – отивате към следващ вариант.

Изборът на домейн е малко по-тежка задача, отколкото създаване на име на фирма. Ако изпитате затруднение, то Ви съветваме да заплатите дадена сума на опитни експерти и те да направят дадени предложения.

Едно е сигурно – не бързайте.

Важно е да помислите и за закупуване на вече регистриран домейн, тъй като той може да е топ име, името, което Ви трябва. За целта е необходимо да потърсит собственика и да поискате офета от него. Ако ударите на камък, преминете към план Б, а именно – създаване на уникално име.

TLD – или разширението на домейните също е много важно. Съветваме Ви да изберете .bg или .com.

В предишни статии сме писали за домейн хак, което автоматично означава, че можете да помислите и за гениално име на домейн, ползвайки и друг тип TLD

Един от новите проекти (за да разберете идеята на домейн хак) на компанията е именно сайтът www.hote.li. Една дума – хотели, но разделена с TLD.

 

Какви средства да заделите за покупка на домейн, който вече е регистриран от друг потребител?

Продажбата на домейни, в някои случаи достига и до милиони. Всичко зависи от самото име и от това, колко е склонен да получи собственикът, преди да се раздели с името, във Ваша полза.

Заделете си бюджет за домейн и почнете търсенето на вече регистрирано, качествено име.

Например, като ориентир, определете бюджет от четирицифрена сума в лева и действайте.З

Липса на качествени домйни

Трябва да отчетем, че поради огромната конкуренция домейни с разширение .com, които да са от една дума, която е Вашата желана, почти няма. Положението с .bg е почти същото.

Именно поради тази причина по-горе Ви насочихме вниманието към борси, които предлагат вече регистрирани домейни, или към собственици, закупили домейн с цел инвестиция и продажба.

Защо не бива да правите компромис  с името на сайта си?

 

Защото е много важно домейнът да се произнася добр. Важно  е домейнът да  кратък. Лесното запомняне ще Ви допринесе допълнителни посетители, както и посетители, които ще се завърнат отново при вас. Когато дойде време за офлайн реклама, ще ви бъде по-лесно и ще бъде по-удачно да рекламирате лесен за асимилиране домейн. Много други. Финални думи

Лесният за запомняне и за произнасяне домейн е гарант, че сайтът Ви ще бъде една идея по-посещаван. Най-вече от директно въвеждане в адресната лента.

Естествено, по време на SEO оптимизирането, както и  в периода на кампании, отново лесният за запомняне и произнасяне домейн ще доведе до повече дивиденти, отколкото по-сложният и изпълнен със специфики домейн.

Кои са лесните, и кои сложни домейни:

Лесни за запомняне и асимилиране домейни: tursi.bg, sedni.bg, vips.bg и т.н.

Сложни за запомняне домейни: pantiyrozan.com, phry823-bg.com и други сходни.

И така, преди да регистрирате име, накарайте детето Ви да го произнесе. Помолете и приятели да го произнесат, дори по телефона, опитайте се да разберете, дали им допада, или не. Не прибързвайте и заделете бюджет за домейн, ако това, което искате вече е регистрирано.

 

 

Средна оценка

no rating based on 0 votes

Марка

Висео

Продукт или услуга

Избор на качествен домейн