Айкън 10 КС препарат за борба с бълхи, хлебарки, кърлежи и други инсекти

1
264
Добави коментар
vihrogon
vihrogon

Препаратът Айкън е подходящ за унищожаване на следните вредители: кърлежи, бълхи, мравки, хлебарки, мухи, комари и дървеници

Описание на препарата Айкън 10КС: Това е универсален швейцарски инсектицид срещу кърлежи, бълхи и други битови неприятели се предлага в опаковка от 20 мл, а също и в по-голямата – 250 мл.  За жилища по-големи от 50 кв.м. е добре да си закупите поне две опаковки от 20 мл, а и по принцип е хубаво да се направи повторно третиране при повечето вредители. Айкaнът представлява течна суспензия, която се разтваря във вода, има бързо първоначално и дълго остатъчно действие, като се прилага чрез опръскване на открити и в затворени помещения. Не оставя петна и няма мирис. Предлага се в малки опаковки (шишенца) за непрофесионална употреба и в големи опаковки за професионална.  За по-проблемни обекти предлагаме и друг по-мощен инсектициди срещу кърлежи.

Важно при борбата с кърлежите: При по-сериозни нападения от кърлежи, може да ползвате и нашите професионални услуги, които са с гарантиран 100% ефект и ви спестяват време, нерви и страх да не ви ухапе заразен с опасна болест кърлеж, докато сами извършвате обработката.

Начин на употреба: Прилага се чрез опръскване, след като се разтвори във вода в съотношение, посочено от производителя, според конкретния вид инсекти. В зависимост от степента на нападение, опръскването може да се повтори в рамките на 25-30 дни.

Действие на продукта: Активното вещество на препарата се намира в микрокапсули. По този начин то е много по-устойчиво на топлината, температурата и задържа изключително дълго своя ефект. Айкън има мощно контактно и стомашно действие с много бърз първоначален ефект и дълго остатъчно дествие.

Разходна норма на Айкън 10КС на открито: Срещу кърлежи, мухи, комари, мравки, хлебарки, бълхи, дървеници и др. – 25 мл в 5 л вода. Разходна норма: 5л/100 кв.м

Разходна норма на Айкън 10КС на закрито:

– При първоначална обработка в затворени помещения: 12.5 мл в 2.5 л вода. Разходна норма: 2.5л/50 кв.м – При поддържаща обработка в затворени помещения: между 7.5 мл и 12.5 мл в 2.5 л вода (препоръчваме ви по-високата концентрация срещу хлебарки, бълхи и др.)

Разходна норма: 5л/100 кв.м

Област на приложение: Айкъна 10КС е препарат одобрен от Министерство на здравеопазването на Република България за контрол на числеността на кърлежи и други битови неприятели на открито: в градини, паркове, пасища и други, и в затворени помещения: жилищни сгради, битови помещения, конюшни, около складови помещения, обори, навеси, паркове, тревни площи и други.

Важно:

Интервалът от време между третирането и достъпа на хора и животни в обработените зони е добре да е поне 60 минути или колкото може по-дълго. Спазвайте указанията за употреба от производителя и носете защитно облекло при работа с препарата. Избягвайте контакт с кожата и очите.При резистентни популации от хлебарки т.е. привикнали към определени препарати е добре да се консултирате с наш специалист и да си поръчате професионална услуга, тъй като не само препаратът Айкън няма да ви свърши работа, но и много от другите широко и масово използвани биоциди срещу вредители. Същата особеност важи и при борбата с дървениците – те лесно и бързо привикват към някои препарати.

Наименование: Айкън 10КС – биоцид срещу битови неприятели

Състав (АДВ): ламбда цихалотрин 10%

Произход: Швейцария

Опаковка: 20 мл