Хигиена в банята – полезни съвети

3
217
Добави коментар
obiavite
obiavite

Несъмнено в банята има много микроби и именно това помещение трябва да се почиства със специално внимание. Прдставяме Ви ценна информация за това, как правилно и добре да почиствате това помещение.

Съвети за почистване на тоалетната чиния

Чинията трябва обилно да се почистви, както отвътре, така и отвън. Под ръба е мястото, на което също да обърнете сериозно внимание.

Образът на жена-пазителка на огнището в съвременното общество отдавна е остарял, подлага се на съмнение. Домашната работа се прехвърля на асистенти или те се опитват да я сведат до минимум. Въпреки това все още е възможно да се намерят домакини в наши дни, те се занимават с домакинство по различни причини. Но е невъзможно къщата да е единственото ви хоби и да няма време за себе си. Трябва да се дистанцирате от всичко, да прекъснете връзката, да промените вида дейност, тогава няма да се уморите.

В интернет има много литература и статии за домакини, трябва да признаем, че съвсем не липсват съвети, предназначени предимно за дамите – домакини. Дори досадното почистване може да се извърши по-бързо, така че да спестите време и да остане такова за почивка. Съществува цяла система от съвети, които дават възможност да се спести време на хората, ангажирани с почистването на банята. Въпросът е, че почистването изисква не повече от 15 минути от времето ви.

Добро почистване на тоалетната чиния става, като поръсите с оцет и оставите за известно време. На сутринта, изтъркайте с четка и промийте с обилно количество вода. Оцетът разтваря варовика и помага за по-голямата чистота. Можете да ползвате и лимонена киселина, както и специални препарати.

Почистване на плочките в банята

Каквото и да си говорим, плочките в банята са тежка задача. Тя идва от фугите, които са многобройни, а трябва да се минат всички.

Тук е мястото да споменем, че вече се предлагат специални почистватщи за плочки четки, с които ще спестите много време.

Екипът на Нашето Здраве Ви препоръчва да опитате четка за почистване на баня SPIN SCRUBBER с 3 приставки Многофункционална Ъглова Широка Плоска

Бонус съвети, касаещи почистването на цялата къща

Разделете цялата територия на части, като във всяка част се дават по 15 минути на ден. Отначало ще си помислите, че е глупаво и грешно, после ще разберете и разберете, че подобно разделяне е ценно. В същото време трябва да има момент, в който можете да оставите настрана всички неприятности и да отделите малко време само за себе си. Препоръчително е да нанесете нова маска, пилинг, педикюр или просто да легнете, без да мислите за нищо в банята.

За да не се превърне чистотата в голям кошмар за вас, не забравяйте да почиствате веднага, щом бъркотията настъпи. Да приемем, че сте приготвили вечеря, яли сте, по-добре е да измиете съдовете точно сега, а не да я отлагате за по-късно. Ако не направите нищо, една бъркотия ще се слее с друга и ще бъде много по-трудно да почистите всичко. Добрата домакиня не е нужно да се занимава с парцали цял ден, изкуството е да правите всичко постепенно. Независимо дали сте пробвали, да речем, рокли или сте демонтирали гардероб, сложете всички дрехи наведнъж там, където се съхраняват. По този начин ще избегнете необходимостта отделно да намирате време за премахване на ненужни неща.

Има няколко полезни съвета за пране, особено ако трябва да почистите завесите си. Истината е, че не сменяме завесите толкова често, максимум няколко пъти в годината. Някой не иска да глади и измисля как да заобиколи тази неприятна и продължителна процедура. Можете да закачите измитите завеси, да изгладите внимателно всички гънки, тогава нищо няма да се случи с желязото. Преди това разклатете добре, както правеха нашите баби, когато сегашните ни помощници изобщо не съществуват. В изправено състояние те по-скоро изсъхват, изглаждат се и добавят влага в стаята.

Грижата за дрехите ви също може да отнеме много време, но има някои полезни съвети, които важат и в тази ситуация. Купете неща, изработени от материя, която не се набръчква и свива лесно, от изсушете ги разгънати, така че ютията изобщо няма да ви бъде нужна. Така ще имате повече време за себе си и домашните ви вече няма да изглеждат като нещо лошо и ненужно. Трудно е да се постигне идеалното във всичко, но често не се изисква това да се прави. Стартирах уебсайт, за да публикувам съвети за жени по различни поводи, главно по домакинските задължения. Може би някои от вас, като мен, понякога не могат да решат какво и как да правят в къщата, тогава тези полезни съвети ще ви бъдат полезни. И ако има рецензии и някой реши да сподели знанията си, ще бъде още по-добре.

Същесвуват много устройства, уреди, които могат да помогнат при почистването. Можете да намерите огромно разнообразие от продукти в помощ за почистването, достатъчно е да разгледате този онлайн магазин.

Total 0 Votes

0
0

Tell us how can we improve this post?