BLM, Mod. LT14 FIBER | МАВВИ ООД – Металообработващи машини

1
211
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Самият процес на рязане при лазерната системата LT14 FIBER е напълно различен от този, на който и да е тръбен лазер, създаден досега. Това е най-важната характеристика на LT14 FIBER.

По време на обработването на тръбата при тази лазерна система не се движи самата тръба, а режещата глава благодарение на 5-те контролирани оси, една от които с дължина над 6,5 м по продължение на оста на тръбата.

– работните процеси са много по-бързи, тъй като не е необходимо преместване на тръбата, а само на режещата глава, която е много по-лека и по-маневрена;

– като цяло геометричната точността също е по-висока, защото тръбата, позиционирана в началото на процеса, не бива повече премествана до момента на нейто разтоварване.

 

Системата LT14 FIBER е оборудвана с фибро-лазерен източник от 3 kW (4 kW) и нова 3D режещата глава специално разработена от BLM GROUP.

 

Машината може автоматично да зарежда, обработва и разтоварва тръби с диаметър до 355 мм, отворени и специални (IPE) профили без да се изисква ръчно или механично преконфигуриране.