Как да елиминираме враговете на отслабването с помощта на билки от природата

1
168
Добави коментар
clashbade
clashbade

Никак не е изненадващо, че именно в природата може да открием лек за излишните килограми и да се радваме на зашеметяващи резултати

В света на диетите има много хранителни режими, които ви увещават, че лесно ще свалите онези излишни 5-10 килограма. При някои отслабването е наложително поради здравословни проблеми, но резултатите все не идват.

А всъщност, замисляли ли сте се, че е точно обратното: метаболизмът на тялото ви не функционира правилно, именно защото е налице нарушение, може би хормонално, или протича възпалителен процес, или сте подложени на непосилен стрес? Да, често задачата се оказва по-сложна, отколкото предполагаме, а търсенето на първопричината изглежда сериозно предизвикателство.

Всеки от нас се е сблъсквал поне веднъж в живота си с този въпрос, а понякога магическите еликсири са точно пред очите ни. Природата е неизчерпаем източник на ресурси и с нейна помощ може да постигнем желаната фигура. С правилната комбинация от билки за отслабване може да успокоите подуването на корема, да се чувствате сити и да повлияете на хормоналния си баланс. Същевременно ще подобрите качеството на съня си, овладеете нервното безпокойство и регулирате храносмилането.

Всички тези фактори несъмнено оказват основно влияние върху трупането на тегло.

Вижте кои билки могат да форсират процеса и да имат принос за пълноценното състояние на организма:

Зелен чай

Класическо средство, което стимулира изгарянето на мазнини и възстановява метаболизма. Ако вече сте започнали да се придържате към балансиран хранителен режим, придружен от физическа активност, сега е моментът да включите и чаша зелен чай. Така по-бързо ще стопите мастните депа и ще подпомогнете дейността на черния дроб. Също толкова подходящ е и белият чай, чийто съставки предпазват кожата от преждевременно стареене.

Ашваганда

Споменахме, че стресът може да бъде причина за несъвършенствата, които сте натрупали около талията и ханша. Това се дължи на по-високите количества кортизол, отделени в тялото.

Какво се случва тогава? Директно трупате мазнини на корема, а докато не се погрижите за тревожността си, мастните клетки отказват да ги пуснат. Преоткрийте чая от ашваганда, защото неговата роля е да потуши пика на стресовите хормони и да подреди пропорциите, срещу които негодувате при вида на отражението в огледалото.

Лайка

Чаят от лайка също свежда стреса до минимални нива, а и дава отражение на съня. След като те бъдат регулирани, възпаленията са предотвратени, а те са пряко свързани с нарушенията в кръвната захар, които водят до затлъстяване и диабет.

Лавандула

Тази благоуханна билка има подобно на лайката действие, като тя ще ви помогне да излезете от депресията, която ви е налегнала през мрачните зимни месеци. Ако страдате от системно безсъние, това е вашият лек.

Тя може да успокои и вашето главоболие, особено при мигрена, която сигурно не подозирате, но също може да се дължи на хормонално разстройство.

Процесите в организма са тясно свързани и няма как да решите един проблем, докато подценявате друг и изтощавайки се допълнително с тежки ограничения в храненето.

Еньовче

Билката има редица полезни качества, като едно от основните й е, че е диуретик. За хората, които са склонни да задържат течности, а с тях и токсини, еньовчето може значително да облекчи положението.

Когато се качите на кантара, ще забележите разликата, но дори преди това веднага ще усетите, че сте значително по-леки.

Копър

Ароматният копър не е само любима подправка за таратора ни. Запарката от него ще ви спаси от газовете и всякакви стомашно-чревни проблеми. Той активизира топенето на мазнини, така че възползвайте се от благата му винаги, когато можете.

Мента

Искате да намалите усещането за глад? Ментата е абсолютно подходяща за целта. Може само да я вдишвате или да я пиете под формата на чай, да използвате етерично масло или да си направите парна баня. Консумацията й ви носи само предимства, контролира теглото и ви гарантира спокоен сън.

Канела

Ето един прекрасен естествен регулатор на кръвната захар. Тя има също противовъзпалителни свойства, което е допълнителен бонус.

Просто не я подценявайте, не само заради магическия й мирис!

Списъкът съвсем не се изчерпва до тук, природата е необятна и ни предлага множество възможности.

Всяка билка има своите правила за съхранение и при употреба – следвайте ги и бъдете умерени с количествата, за да не прекалите в стремежа си да постигнете бърз ефект. Здравословното сваляне на килограми изисква комплексни мерки и цялостен подход.

Идеалният вариант е да имате на разположение готова смес от билки за отслабване, придружена с подробно описание за начина на прием и информация за избраните съставки.