Пробиотик „Бацилус Коагуланс®“

1
280
Добави коментар

Когато имате стомашни проблеми е хубаво да имате приятел или два.. или 3 милиарда. Колкото повече, толкова по-добре, нали? Пробиотикът Бацилус коагуланс издържа на стомашните киселини, след това преминава в тънките черва, където обогатява чревната микрофлора с милиарди полезни бактерии.

При заболяване на някой от храносмилателните органи, при инфекциозни болести или пък при хранителни алергии и др. често се наблюдава нарушаване в състава на чревната микрофлора, така наречената дисбактериоза.

Една от основните причини за появата на дисбактериоза се крие в увеличаващата се употреба на антибиотици, сулфонамиди и ред други лекарствени препарати, но също така може да бъде предизвикана и от постоянен или силен моментен стрес. Поради тези причини, към рискова група хора, с предразположения за развиване на дисбактериоза, спадат хора, живущи в екологично нечисти региони и/или такива, които са подложени на постоянно психологично напрежение.

Осъзнавайки важността на чревната микрофлора за здравето на човека, компания Нейчър‘с Съншайн е разработила пробиотика „Bacillus coagulans“. За разлика от другите два пробиотика на компанията (Про В11 и Бифидофилус Флора Форс), той не се влияе от външната температура и няма нужда да бъде съхраняван в хладилника, което го прави идеалната био-активна добавка при пътуване.

Капсулите на „Бацилус Кoагуланс“ са създадени така, че да преминават безпрепятствено през силно киселинните стомашни сокове, като по този начин те се разтварят точно там, за където са предназначени, осигурявайки целенасочена помощ на червата и поддържайки здравословен баланс на чревната флора. Както вече стана ясно, „Бацилус Коагуланс“ не е подходящ за всекидневна употреба, а за моментен стомашен дискомфорт или временни храносмилателни проблеми като газове, подуване, киселини, диария и др.
Освен полезни микроорганизми, този пробиотик е обогатен и с пребиотични фибри, благоприятстващи размножаването на полезните бактерии в червата.