Онлайн търговия през 2021

1
3920
Добави коментар
elpakk
elpakk

Кои са новите тенденции в онлайн търговията през 2021

Дори преди събитията от 2020 година тенденциите в онлайн търговията сочеха нарастване. Значителните промени в областта на търговията в целия свят дават мощен тласък на онлайн търговията и можем да направим сигурното предположение, че тези тенденции ще се запазят и през следващите години. Какво да очакваме в онлайн търговията през 2021 година?

1. Навлизат повече опции за разплащане

Клиентите имат различни предпочитани методи за разплащане и много често изборът им за покупка зависи от това дали компанията предлага тази опция. Ако сега планирате да стартирате или да оптимизирате e-commerce бизнес, насочете се към изработка на онлайн магазин и оптимизирайте в максимална степен разнообразието от опции за разплащане. Някои от най-често използваните са: дигитални портфейли, дебитни и кредитни карти, PayPal и много други. Специалисти в областта на e-commerce предвиждат дори нарастване на интереса на клиентите към възможности за плащате с криптовалути.

2. Мобилната онлайн търговия ще вземе превес

През последните години доверието на клиентите в онлайн пазаруването нараства и те все по-често пазаруват през мобилните си устройства. Според някои прогнози до края на 2021г. мобилното онлайн пазаруване ще заема над 70% от онлайн търговията. Именно затова е важно да обърнете специално внимание върху оптимизирането на корпоративния уебсайт на бранда, както и оптимизиране на онлайн магазина за мобилни устройства.

3. Нарастване на значението на визуалната търговия

Интересна тенденция за 2021 година е нарастване на ефекта от използване на повече визуални средства в онлайн търговията, като изображения, снимки, илюстрации и видеа. Различни световно известни брандове вече се ориентират към създаването на интересно визуално съдържание, за да повлияят на потенциалните клиенти да пристъпят към покупка.

Сред предизвикателствата за следването на тази тенденция е утежняването на сайта при препълване с качествени изображения и видеа с висока резолюция. В тази насока си заслужава да се доверите на специалистите при изработка на онлайн магазин, които ще постигнат едновременно атрактивна визия, перфектна функционалност и бързина на зареждане на сайта. Особено интересни са 360-градус изображенията и видеата, които представят продуктите.

4. Гласово търсене

Гласовото търсене и пазаруване чрез гласово-опериращи асистенти устройства, като Google Assistant и Alexa стават все по-популярни в държави, като САЩ и Великобритания. Очаква се тази тенденция да нараства и в този район на Европа. Когато пристъпвате към изработка на онлайн магазин, подгответе се за тази тенденция, като го оптимизирате за гласово търсене. Обърнете специално внимание на описанията на продуктите и тяхното представяне. Осигурете полезна и достъпна информация свързана с продуктите, която ще е от полза на клиентите. По този начин SEO оптимизацията ще даде силен тласък на сайта с трафик от органични търсения, както гласови, така и стандартни. Планирайте подобряване на онлайн магазина във времето с възможност за гласова навигация, за да постигнете най-голяма ефективност и конверсии.

5. Нови технологии

Навлизането на новите технологии в онлайн търговията е много динамично. Използването на AI (artificial intelligence) и AR (augmented reality) създава уникалните възможности за напълно персонализирано преживяване на клиентите при пазаруване. Онлайн магазините, които използват тези технологии осигуряват асистенция на потенциалните клиенти, индивидуални предложения, изцяло съобразени с техните предпочитания и интереси и т.н. Благодарение на тясно насочените предложения, клиентите са по-склонни да направят поръчка и печалбите се покачват значително. Онлайн магазините ще възвърнат позициите си и доверието което имаха при клиентите от преди пандемията covid-19. Просто е въпрос на време през което ще трябва всички заедно да преминем.