Десет причини, поради които трябва да посетите Тенерифе поне веднъж

1
138
Добави коментар
maskk
maskk

Снимка: Pixabay

08 Март 2021, 12:35
157

Тенерифе е една от най-популярните испански дестинации сред туристите от цял свят. Независимо дали търсите оживен нощен живот, спокойствие и релакс, плажове или планини, вкусни ястия или романтични разходки, най-големият от седемте Канарски острова ще предложи на всеки по нещо.

Остров Тенерифе е известен с великолепните си плажове, живописните пешеходни преходи, спиращите дъха пейзажи, уникалната местна кухня, красива архитектура, богата история и естествена красота.

Ето и 10 причини, поради които трябва да посетите Тенерифе поне веднъж:

1. Град, заобиколен от вулкани

Естествената красота на острова е зашеметяваща и драматично подчертана от вулканите, които обграждат малките градчета и села. Вулканичните пейзажи носят сюрреалистично усещане и  привличат със своята драматична и величествена мощ. Ако имате възможност да се изкачите на някое високо място на острова, ще видите уникална гледка.

2. Великолепни пясъчни плажове

Тенерифе има грандиозни пясъчни плажове, някои от които са удостоени със статут на Син флаг заради високите си стандарти на безопасност и чистота. Повечето туристи посещават само плажовете в южната част на острова, но на западния бряг и в северната част има наистина прекрасни плажове, особено подходящи за сърф.

3. Удивителен климат

Великолепното време на острова е основна причина той да бъде посещаван целогодишно. Не случайно Тенерифе е известен като „Островът на вечната пролет“. Топлите ветрове на Сахара поддържат южната част на острова гореща и суха, което е идеална предпоставка за релакс на плажа.

4. Морският живот

Откритите води между Тенерифе и Ла Гомера са перфектни за наблюдение на китове и делфини в естествената им среда. Тенерифе е дом на почти 30 различни видове морски бозайници, които можете да видите с очите си и да направите уникални снимки.

5. Богата история и култура

Средновековните градчета и старомодните рибарски селища все още съществуват и свидетелстват за миналото на острова. Разходете се из криволичещите улички и попийте приятната атмосфера. Не пропускайте и да посетите музеите, за да откриете оживената история на острова.

6. Сърфиране

Тенерифе е любима дестинация на сърфистите, както и на любителите на другите водни спортове. Можете да се гмуркате целогодишно и да наблюдавате някои от най-удивителните морски видове на света – костенурки, баракуди, папагални риби и скатове.

7. Оживен нощен живот

На острова можете да откриете богата гама от оживени нощни заведения, където да танцувате до сутринта, а през деня можете да наваксате съня си на плажа.

8. Впечатляваща местна кухня

Не пропускайте да опитате някои грандиозни интерпретации на класическата испанска кухня, традиционните местни специалитети с африкански, френски и арабски влияния, които ще ви накарат да се чувствате като кралски особи.

9. Ослепителни звездни пейзажи

По всяко време на годината можете да видите ослепителни звездни пейзажи в Тенерифе заради близостта до екватора и ниските нива на светлинно замърсяване.

10. Драматичните скали на Лос Гигантес

Драматичните скали на Лос Гигантес са една от най-зашеметяващите гледки в Тенерифе. Скалите защитават острова от ветровете и допринасят за привлекателния му климат.

Ако искате да видите всичко това с очите си, не пропускайте да се възползвате от програмата на „Екзотик Холидей“ за вълнуваща почивка на остров Тенерифе от 01.05. до 08.05.21г. с директен полет от летище София. Подарете си една незабравима ваканция за Великден и майските празници в една от най-желаните туристически дестинации в света.