Alibaba Преглед: Как да пазаруваме на този китайски търговец на едро

2
135
Добави коментар

Top China B2B  „business-to-business“, 

Alibaba е платформа, която обединява голям брой доставчици за закупуване на продукти на едро на намалена цена. [Top China B2B Marketplace ]

Този китайски онлайн търговец на едро, обаче, не трябва да се бърка с Aliexpress,който е по-скоро насочен към продажбите на единици от Китай, въпреки че е същата група!

След 3-годишното ми закупуване на сайта реших да напиша преглед от Алиба и урок.

ПРЕГЛЕД НА АЛИБАБА, РЕГИСТРАЦИЯ

На първо място ще трябва да създадете акаунт като се регистрирате чрез раздела в горния ляв ъгъл на страницата ( Кликнете тук за достъп до Alibaba.com на английски). Можете също да използвате акаунта си в Aliexpress, ако вече имате такъв или вашия Fb, Google, linkedin, twitter профил.

Регистрирай се от тук

Ще бъдете отведени до страницата по-долу, която ще ви помоли да предоставите някои лични данни, за да създадете профила си. Няма нужда да въвеждате име на фирма, за да завършите регистрацията. Ако интерфейсът ви блокира тук, защото полето е празно, вмъкнете произволно име на фирма, защото то ще бъде променливо в бъдеще.

Top China B2B  „business-to-business“, 

След като се регистрирате, можете да изпратите заявка до продавача, която е напълно безплатна. За Alibaba, само продавачите трябва да плащат за регистрацията, но не и купувача досега.

Отидете в лентата за търсене и въведете продукта, който търсите, за да намерите различните оферти.

Оценки

Alibaba не позволява класиране на продуктите, а само оценява доставчиците. Alibaba оценява продуктите, като проверява колко доволни са купувачите от доставчик. Той има пълен формуляр, който купувачът трябва да попълни, за да оцени всеки доставчик.

Top China B2B  „business-to-business“, 

След като получи отзиви от купувачите, той проверява и сайта на доставчика. След проверка на двете условия, той дава на доставчика оценка „Доставчик на злато“.

Top China B2B  „business-to-business“, 

Alibaba има над 20 милиона продукта, вариращи от огледала за велосипеди до камиони и автобуси. Но за дропшипинг той предлага значително по-ниски цени в сравнение с AliExpress, ако държим разходите за доставка извън уравнението.

След това ще имате низ от продукти, които ще се появят на тази страница. Изберете продукта и кликнете върху „ Свържете се с доставчика “.

Top China B2B  „business-to-business“, 

Доставчиците, които имат по-голям обем на търговия и проверена продуктова линия, могат вместо това да получат рейтинг „Проверен доставчик“.

Ето как изглежда системата за оценка на доставчика на Alibaba.

Доставка

Alibaba не предлага съоръжението за проследяване на пратката ви. Трябва да се свържете с доставчика, като използвате раздела „съобщение“ в Alibaba и да поискате от доставчика всички тези подробности. Трябва също да знаете, че доставката на AliBaba не е безплатна, така че трябва да я добавите към цената на отделния продукт, който искате да купите, за да се запознаете с пълната цена.

Можете също така да получите котировките на разходите за доставка за всеки продукт, като щракнете върху Ocean Shipping Quote под раздела за подробности за продукта.

След всичко казано по- горе е време да се свържете с продавач или да напавите паралелно запитване към няколко продавача След това ще бъдете доведен до интерфейса, за да комуникирате с продавача, но внимавайте да изпратите съобщение на английски, в противен случай може да нямате отговори. Също така не забравяйте да предоставите броя на елементите, които искате да закупите; възможно е минималното количество да е посочено в описанието на продукта.

По-долу са изброени важните моменти:

броя на елементите, които искате да закупите;Доставката трябва да се извърши на английски език (Попитайте за различните видове налични доставки);Колкото е възможно повече подробности за продукта (цвят, специфичност,…);Ако сте сериозен купувач, можете да поискате видеоклипове и / или мостри

Всичко, което трябва да направите, е да изпратите съобщението си и да изчакате търпеливо отговора на продавача. Не повече от 24 часа много често, с изключение на китайския празник.

Тогава е време за преговори. Важно е да се помни, че всичко се търгува на сайта на Alibaba и е обичайно да се намали цената с поне 30% при определени поръчки.

Alibaba е много надежден сайт, много повече от Aliexpress, продавачите са много професионални и плащат много скъпо да продават на тази платформа[Top China B2B  „business-to-business“, ]. Това е NO. 1 бизнес на китайския гигант, така че няма изненади тук е много сигурност. Голям брой фирми в Европа и САЩ и вече пускат поръчка на сайта за препродажба в магазина.

Доставчиците, които присъстват на сайта, са големи компании, които обръщат голямо внимание на тяхната надеждност. Освен това, около $ 5000 годишно, за да бъдат изброени като продавач. Не всеки може да си позволи тези пари в Китай.

Много е важно да знаем законите относно вноса на едро. Ще трябва да декларирате, че са внесени продукти на митницата, и е важно фактурата на пратката да представлява точната стойност на стоката. Данъците, които са в сила, могат да бъдат доста сложни по отношение на вноса и ние ви съветваме да направите някои изследвания, преди да финализирате покупката си на сайта.

към сайта на Alibaba Top China B2B