Чантите за пролет-лято 2021

1
138
Добави коментар
pepimili
pepimili

Големи и малки, в неутрални разцветки и ярки, дори неонови цветове – дамските чанти на Пролет 2021 привличат вниманието с разнообразни стилистични решения. За привърженичките на консервативния стил модните дизайнери предлагат класически всекидневни чанти, за обичащите да експериментират с външността и гардероба си – горещи модели, украсени с ресни, „гигантски“ клъчове и прочие необичайни вариации на обикновената чанта.
Дамска чанта в миниатюра
Нещо средно между малък вечерен клъч и портфейл, миниатюрната дамска чанта с размер на мобилен телефон внезапно се оказа сред най-актуалните аксесоари на сезон Пролет-лято 2021. Формата може да бъде най-разнообразна – от прости квадратни чантички с дълга дръжка през рамо на Rochas до аксесоари, напомнящи калъф за очила на Versace. В колекцията на Etro малките чантички с оригинална ъгловата форма недоловимо напомнят за книжки с дебела кожена корица. Но най-силно изпъква Карл Лагерфелд, допълнил новата колекция на Chanel с миничанти във вид на морски раковини.
Чанта с ресни
Една от най-неочакваните тенденции за Пролет 2021 са ресните в качеството на основна украса. Дизайнерите ги използват за всичко – от поли и рокли до пролетни полуботи. Естествено, че и чантите не правят изключение. Интересни модели с „многопластови“ ресни предлага Marc Jacob, а при Blumarine са доста ярки и жизнерадостни. Удобните, обемни чанти през рамо на американския дует DSquared2 с дълги ресни (в комбинация с дънкови поли и панталони) напомнят за каубойския стил. Чанти с ресни – големи и всекидневни, миниатюрни и вечерни, за всеки вкус може да се срещнат в колекциите на именити дизайнери като Ralph Lauren, Alberta Ferretti, Salvatore Ferragamo, Tory Burch.
Размер XXL
Чантата клъч – бивш аксесоар от вечерния тоалет, отдавна излезе на дневна светлина. Съвременните модели съществено увеличиха размерите си и в момента са достойна конкуренция на всекидневните чанти. А през сезон Пролет-Лято 2021 на мода са гигантските клъчове. Типичен пример е колекцията на Salvatore Ferragamo, където този аксесоар е снабден с миниатюрна дръжка тип гривна, за да се носи удобно. Големият клъч допълва деловия костюм на Jil Sander, а при Gianfranco Ferre си прави компания с всекидневно облекло. Впрочем с големи размери се отличават не само клъчовете, но и по-традиционните модели – по всичко личи, че тази пролет ни очаква завръщане на огромните чанти, които бяха на мода през 2007-2008 г. с тази разлика, че не се носят през рамо, а в ръка. Такива модели доминират в колекциите на Mulberry, Sonia Rykiel, Tommy Hilfiger, Just Cavalli, Burberry и DKNY.
Дали ще изберете чанта колкото шепата ви или обемна торба с ресни – тази пролет не се колебайте да бъдете различни и както винаги стилни!