Как да се справим с обривите и акнето, причинени от носенето на защитни маски

1
129
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Носенето на защитни маски е част от превантивните мерки срещу разпространението на коронавирус. Въпреки че е абсолютно задължително да се поставя маска, много дерматолози наблюдават различни кожни раздразнения на лицето, особено при хората с по-чувствителна кожа. Зачервяване, дразнене и сърбеж са само част от страничните ефекти, които могат да се получат в резултат от носенето на маска. Причината е, че топлината и влажната среда не дават възможност на кожата да диша и повишават производството на себум. Освен това върху маската се събират голямо количество фини прахови частици, които допълнително причиняват раздразнения.

Най-вероятно използването на защитни маски ще продължи още дълго време и затова е важно да се вземат мерки, с които кожните проблеми и несъвършенствата да бъдат ограничени. Ето няколко съвета как да се справите със страничните ефекти върху кожата от използването на защитни маски.

Избирайте подходящи маски

Материята, от която е направена защитната маска, е от изключително значение за предотвратяване на различни обриви и възпаления. Препоръчва се маските да бъдат памучни или поне вътрешната част, която се допира до лицето, да бъде хипоалергенна и направена от 100% памук. Маските за еднократна употреба трябва да се сменят през няколко часа, за да не се запушват порите на лицето. Ако използвате текстилни маски, е важно да ги изпирате след всяко носене. Гладенето на маската допълнително ще послужи за дезинфекция.

Какви грижи за полагате за кожата на лицето в условията на епидемия

Почиствайте добре лицето преди поставяне на маски

Преди поставяне на маска лицето и ръцете трябва да са чисти. Можете да използвате почистващи продукти за лице както вечер преди лягане, така и сутрин преди поставянето на защитна маска. Избирайте подходяща козметика за лице, която възстановява бариерната функция на кожата. Препоръчваме ви ексфолиращия лосион за лице Lotion P50 на френската луксозна марка Biologique Recherche. Той пречиства епидермиса и помага за поддържане на кожата матирана и регенерирана.

Ако сте носили маска през целия ден, веднага след като се приберете почистете лицето, за да премахнете замърсяванията и да предотвратите замърсяването на порите. Поне веднъж или най-добре два пъти в седмицата си правете успокояваща, хидратираща или възстановяваща маска за лице.

Използвайте по-малко грим

Гримът е част от ежедневната визия на много дами, но той може да крие рискове за красотата на кожата заради поставянето на защитни маски. Причината е, че нанасянето на грим допълнително запушва порите на лицето, а в комбинация с по-влажната среда, създадена от предпазната маска, може да предизвика обриви или упорито акне. Затова е необходимо да избягвате тежките гримове, особено в областта около носа, устата и брадичката. Използването на коректор ще прикрие несъвършенствата на лицето и ще ви помогне да озарите кожата около очите. Но най-доброто решение за запазването на свежия и сияен вид на лицето е да премахнете гримовете от ежедневните козметични продукти, които използвате.

Поддържайте кожата хидратирана

За да сте сигурни, че кожата е защитена и добре овлажнена, използвайте единствено качествена и специализирана козметика. Избирайте продукти балансиращи РH на кожата, като Lotion P50 – нежно ексфолиращ, насърчаващ регенерацията и подновяващ епидермиса на кожата. Препоръчваме ви и хидратиращите серуми на Biologique Recherche, избрани според състоянието на кожата, в които се съдържат голям брой концентрирани активни съставки. Напомняме ви още да приемате повече течности, за да поддържате кожата добре хидратирана както отвън, така и отвътре.

Как да поддържате кожата хидратирана за по-дълго

Избирайте козметични процедури за вашата кожа

Всеки човек има различен тип кожа, която се нуждае от индивидуални грижи. Консултацията с дерматолог или диагностика на моментното състояние на кожата с апарата Skin Instant LAB и закупуването на подходящи за вашето лице продукти е чудесна възможност да предотвратите обривите и възпаленията, следствие от носенето на маски. Este Fitness & Spa разполага с иновативно оборудване, за да определи най-точно състоянието на вашата кожа и какви терапии са препоръчителни за вас. Тук можете да разчитате и на професионални съвети от козметичните ни експерти.

Важно е да следвате някои съществени препоръки, за да имате чиста и здрава кожа. Не забравяйте да давате почивка на кожата си поне по няколко пъти на ден, като сваляте защитната маска. Добрата хигиена и грижите за вашето лице са основните решения при поява на обриви и акне. Ако не можете да се справите сами с грижите за безупречния външен вид, гладката и стегната кожа, тогава се доверете на професионалистите от спа центъра на Este Fitness & Spa.

Последни публикации в блога

Носенето на защитни маски е част от превантивните мерки срещу разпространението на коронавирус. Въпреки че е абсолютно задължително да се поставя маска, много дерматолози наблюдават различни кожни раздразнения на лицето, особено при хората През зимата често чувстваме умора. Времето е студено, дните са по-къси и рядко успяваме да се порадваме на слънчевите лъчи навън. Спортът и активното движение са едни от малкото начини за повдигане на Всяка година минава под знака на различни тенденции – било то в модата, храненето, или грижите за кожата и безупречния външен вид. Понякога се разграничаваме от „модерното“ и създаваме свои индивидуални ритуали за Зимата е сезонът, през който върлуват най-много вируси и със сигурност на всеки от вас се е случвало да почувства неразположение през най-студените дни от година. Понякога настинката преминава бързо и в лека Месец февруари минава под знака на любовта. Тогава отбелязваме Деня на влюбените – празник, който датира отпреди няколко века и днес масово се чества по целия свят. Романтичната традиция се свързва с вино, Чували ли сте да казват, че хидратацията е ключът към младостта. И тук не става дума единствено за хидратиране на тялото чрез прием на голямо количество вода на ден. Свежият и сияен външен Ежедневно отделяме време в грижите за здравето и красотата на кожата. Често обаче пропускаме някои важни детайли, които могат да окажат съществено влияние върху безупречния й външен вид. Замисляли ли сте се колко Зимата е сезонът, който очакваме с нетърпение заради празничното настроение и срещите с близките хора. Но това е и периодът от годината, в който трябва да полагаме най-много грижи за своето здраве и Месец декември винаги минава неусетно, защото сме в трепетно очакваме на най-прекрасните дни от годината. Коледните светлини блестят навсякъде, вече планираме къде ще прекараме празниците и се вълнуваме от срещите с най-близките. Въпреки