Козметични разочарования #4

1
146
Добави коментар

Здравейте, момичета!

Представям ви още една селекция от продукти, които не ми харесаха. Не обичам да пиша такива статии, но пък смятам, че сакрайно необходими и много полезни! Вижте кои са те:

Козметични разочарования 4 Taft Curl Mousse пяна за къдрава коса

Пяната на Taft си закупих по спешност, защото ми свърши тази на Londa, която ползвам постоянно. Реших да й дам шанс, но още след първото ползване, разбрах, че няма да я бъде с нея. Фиксацията й е средна (3), на консистенция не се различава по нищо от другите. След като изсуших косата си стои добре, но много бързо положението отива на кино.

Първият проблем й е фиксацията. Почти не държи и косата може да падне още на същия ден. Изобщо не държи формата на къдриците – те просто увисват и се разплитат. Много често ми се случва косата ми да стане на клечки от нея или на места изобщо на не хване.

Вторият проблем е общото състояние, в което вкарва косата. Изсмуква и последната искрица блясък от нея и я прави суха, безжизнена, рошава и сива. Масла и спрейове за блясък не помагат и още на следващия ден искам да си измия косата. Изобщо не я препоръчвам по никакъв начин.

CHI Thermal Styling Volume Booster – термозащитен спрей за обем и блясък

CHI имат наистина добра серия за термозащита и останах много доволна от техния термозащитен спрей 44 Iron Guard. Като го приключих реших да го подновя, но не успях да го намеря и се спрях на Volume Booster от серията, като смятах, че ще е подобен на него. Голяма грешка.

Още от първо ползване не ми допадна. Има силна струя, не се разпръсква добре спрея и е адски лепкав. Редовно косата ми се заплита от него. Обем няма, само утежняване, слепване и заплитане. Много неприятен продукт. Особено ако косата ви е с тънък косъм като моята, гнездото ви е в кърпа вързано. Опитах се да го изхабя, но просто не си заслужава мъките. Избягвайте го на всяка цена.

The Body Shop йогурт за тяло манго

Страшно харесвам The Body Shop и рядко недоволствам към някой техен продукт, но техния йогурт за тяло откровено не ми харесва. Маслата им са страхотни, но йогуртът не ми беше комфортен.

Няма да коментирам аромат, защото е страхотен, но по отношение на формула и действие, не ми допадна хич. За мен формулата му е твърде лека и в този ред на мисли нито хидратира, нито омекотява. Отгоре на всичко на мен ми лепне върху кожата и това усещане не отминава дълго време. Не ми е комфортен нито през лятото, нито през зимата. Доизхабявам го от инат, но не бих взела отново боди йогурт.

Eveline Х-treme Gel Effect Top Coat – топ лак с гел ефект

Обичам заздравителните на Eveline и затова посегнах към гел топ лака им, който обещава гел ефект, стъклен блясък. В реалността при мен не се случи нищо такова.

Изпробвах го с различни лакове, но резултатът винаги бе един и същ – трудно засъхване, никаква издържливост и маникюр с отпечатък от чаршафите на сутринта. А това много го мразя.

Ноктите ми дори и след няколко часа не бяха засъхнали и върху тях се отпечатваше абсолютно всичко. Стъкленият блясък си заминаваше след като лака засъхне, а издържливостта му бе 2 дни. За мен кофти продукт и не бих повторила покупката.

Revuele NO PROBLEM SOS Spot Treatment гел за третиране на пъпки със салицилова киселина

Обичам Revuele и винаги откривам някой иновативен техен продукт. В Елитис видях серията им за проблемна кожа NO PROBLEM и се спрях на локалния гел, който беше на символична цена. Гелът съдържа голямо количество продукт, обаче при мен грам не подейства.

Опитах многократно по всякакъв вид пъпки, но няма и няма ефект. Най-вероятно формулата на мен ми е слаба и не действа достатъчно успокояващо. Спестете си и тези 2-3 лева за този гел и ги вложете в някой изпитан продукт против пъпки.

Revuele Face Peeling Gel – пилинг за лице с АНА плодови киселини

Много се зарадвах, когато Revuele пуснаха толкова достъпни химически пилинги у нас. От двата им варианта, аз се спрях на този с плодови киселини. В началото тръгнахме добре с този продукт, но бързо го изоставих, защото ме вкарваше в големи мъки.

Искам да отбележа, че гелът наистина работи и оставя кожата осезаемо по-гладка, но формулата му е ужасна. Когато го нанесете на лицето, трябва по потъркате известно време, за да “излющите” кожата и да активирате целулозата в гела, която после да отмиете.

И тук идва неприятната част.

Докато развивате гела, той потича по врата и ръцете ви и се стяга. После трябва и това количество да изтъркате. Докато ми е върху лицето, целулозните нишки се загнездват в мъха по него и не могат да се отмият. Това е влудяващо, защото следва една дълга процедура по махане на тези влакна едно по едно. Реално лицето ви е ексфолирано, но не точно. Тази неприятна подробност ме отказа да доизхабя гела и се разделям с него на драго сърце.

Mixa Anti-Imperfection измиващ гел за лице за проблемна кожа

Възлагах големи надежди на този гел, но уви преместих употребата му от лицето към тялото (където се справя по-добре). Не знам защо този гел е маркетиран като такъв за чувствителна кожа, защото е толкова изсушаващ, че чак моята кожа заприлича на щавена кожа. Сулфатите му идват в повече, а от цинка вложен в него, не видях никакъв ефект.

По време на употребата му кожата ми не искаше да вземе решение дали го харесва и ту се успокояваше, ту отново се възпаляваше. Не ми допадна изобщо и в момента го използвам по тялото, ако някъде имам възпаление. За мен е греда и не си заслужава нервите с този продукт. Прекалено е агресивен за проблемна и чувствителна кожа.

Alverde Hydro Eye Roll-On

По едно време имаше такъв голям hype около този продукт, че се почувствах късметлийка, когато го открих. Много харесвам рол-они за очи, заради освежаващото им хладно действие и имах големи очаквания към рол-она на Alverde.

Околоочният гел съдържа и хиалуронова киселина, с натурален състав е всичко е красиво и прекрасно на приказки за него. Аз лично имам два проблема с него. Първо, формулата е твърде гъста и ми е много трудно да извадя продукт от него. Трябва да го стискам и така някой път топчето на рол-она изхвърча. Вторият проблем с него ми бе, че този продукт не попива по никакъв начин в кожата ми и засъхва върху нея. Ако върху него нанеса друг продукт, той го повдига и се получава кир ефект. След няколко опита просто се отказах от него. Нищо от формулата му не успя да ми допадне.

Revolution Pro Supreme Pigment Dip Eyeliner White – бяла очна линия

Откога пищя и търся бяла очна линия и когато видях, че Revolution Pro имат така в Нотино, не се двоумих дали да поръчам. За съжаление преди това не бях я проучила и не знаех, колко много хора са недоволни от нея.

Действително аз получих една изсъхнала очна линия (беше запечатана с фолио, така че няма как да е била отворена). Грам пигмент не можах да изкарам от нея. Изглежда точно като засъхнал коректор. Просто е неизползваема. За съжаления се налага да я изхвърля без дори да съм я опитала (не че има как).

Nivea Fresh Coconut – дезодорант с аромат на кокос, портокал и бяла роза

Поредно разочарование от мен при дезодорантите и отново с аромат на любимия ми кокос. Fresh серията дезодоранти на Nivea предлага супер аромати, които не успяват да защитят от изпотяване.

Без значение от сезона, този дезодорант не успява да предпази (според мен дори не се и опитва). Ухае божествено, но е абсолютно беззащитен. Не препоръчвам, просто защото действието му е абсолютно отсъстващо.

Вижте и останалите статии от поредицата “Козметични разочарования”:

https://hrisandothersweets.com/disappointments-3/

https://hrisandothersweets.com/disappointments-2/

https://hrisandothersweets.com/disappointments-1/

Харесват ли ви такъв тип статии? Последвайте ме в Instagram и Facebook!

Целувки,

Hris