Най-добрите прахосмукачки Миеле (Miele)

1
141
Добави коментар
angels82
angels82

За Прахосмукачките Миеле (Miele)

Типичният производител на прахосмукачки Миеле може да се похвали с мощността на засмукване на своите машини, като фокусира върху това, което засмуква. Компанията Miele е също толкова загрижена за това, което се връща във въздуха. Целта на Miele е не само да почисти мръсотията, праха и боклуците от пода и килимите, но да премахне частиците и алергените от въздуха.

Miele предлага очакваните видове прахосмукачки – вертикални, компактни и роботи – като всеки от тях е проектиран за определен набор от ситуации за почистване. След като изберете типа, който е най-подходящ за вашите нужди, ще искате модел, който включва контрол на засмукването и гъвкава колекция от приставки. Най-важното е, че ще искате висококачествен филтър, защото това е отделната характеристика на прахосмукачките Miele, която ги прави незаменими в домакинството.

Ако сте готови да купите, изберете един от нашите препоръчани модели. Ако се интересувате от съвети за почистване и повече подробности относно разнообразието от прахосмукачки, които Miele предлага, продължете да четете.

РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ПРАХОСМУКАЧКИ MIELE

Miele произвежда четири вида прахосмукачки: вертикални, компактни, стикове и роботизирани прахосмукачки. Всеки тип прахосмукачка е подходящ за определени ситуации и цели.

Вертикални прахосмукачки

Вертикалните прахосмукачки блестят, когато става въпрос за почистване на килими. По-специално моделите с торбички могат да почистват дълбоко, за да премахнат твърдата мръсотия и боклуци. Въпреки че те могат да бъдат тежки, обикновено са лесни за съхранение поради техния дизайн „всичко в едно“. Забележително е, че вертикалните прахосмукачки могат да бъдат по-шумни от стандартните прахосмукачки.

Стандартни прахосмукачки

Стандартните добре познати прахосмукачки работят най-добре на голи подове, стълби, завеси, под мебели и тапицерии.

Докато вертикалните прахосмукачки обикновено се представят най-добре на килимите, има някои модели компактни прахосмукачки, които се справят сравнително добре.

Този тип прахосмукачки обикновено са по-тихи и дизайнът може да ги направи да изглеждат и по-леки. Въпреки това, прахосмукачките са обикновено по-обемни и по-трудни за съхранение, тъй като не са компактни.

Стик прахосмукачки

Прахосмукачките тип стик са леките братовчеди на вертикалните прахосмукачки Miele. Те имат подобен външен вид, но без допълнителна тежест. Те са лесни за маневриране и съхранение и могат да бъдат или с кабел, или с батерии. Стик прахосмукачките са най-подходящи за малки пространства и леко почистване.

Роботизирани прахосмукачки

Роботизираните прахосмукачки Miele работят дистанционно и са най-добрата опция за свободни ръце. Този тип прахосмукачка може да бъде настроен да почиства по всяко време на деня, дори когато сте далеч от дома. Въпреки че не притежават дълбоката сила на почистване на вертикалните или контейнерните, те са подходящи за леки работи между редовните почиствания.

КОЙ ТИП ПРАХОСМУКАЧКА MIELE Е НАЙ-ДОБРИЯТ?

Някои прахосмукачки, като вертикалните, се представят по-добре при килими. Други прахосмукачки, като стандартните, се представят най-добре на голи подове. Какво правите, ако имате и двата вида подови настилки в дома си?

В идеалния случай ще намерите прахосмукачка с функции и контроли, които ви позволяват да почиствате и двата вида подове. Например, може да пожелаете да инвестирате в прахосмукачка Miele, която има четка, предназначена за използване както на килими, така и на подове. Ролковата четка има косми, които помагат за събиране на мръсотия и прах от килима. Това е чудесна функция, но четката може да надраска твърдата ви дървена повърхност, ако е прекалено твърда. Miele произвежда някои от техните четки, за да бъдат безопасни както за килими, така и за твърди подови настилки. Ако това ви звучи сякаш би ви подхождало, потърсете прахосмукачка на Miele, която има комбинирана четка за килим и под.

Ако имате мокети с различна дебелина в различните стаи, потърсете прахосмукачка, която може да се приспособи към различни настилки. Това ще ви позволи да почистите всичките си килими със същата прахосмукачка. Някои прахосмукачки Miele предлагат „автоматично регулиране на дебелината на настилката“. Това означава, че прахосмукачката автоматично ще усеща и ще се адаптира към килими с различна дебелина.

ФАКТОРИ ПРИ ИЗБОР НА ПРАХОСМУКАЧКА MIELE Контрол на засмукване

Прахосмукачките Miele с „контрол на засмукването“ ви позволяват да намалите силата на засмукване при почистване на деликатни тъкани като тапицерия или завеси. Тази гъвкавост предпазва плата от повреда и помага да се предотврати засмукването му в маркуча.

Някои прахосмукачки Miele предлагат различни скорости, които по своята същност променят мощността на засмукване. Няколко модела имат сензор, който автоматично променя мощността на засмукване.

Филтър

Вакуумната филтрация продължава да се усъвършенства, особено тъй като качеството на въздуха и алергиите стават нарастваща грижа за някои хора. Филтрите предотвратяват излизането на малки частици прах през вакуумните отработени газове. Високоефективната филтрация на частици (HEPA филтрация) работи най-добре за тези, които страдат от алергии или астма. Има обаче някои модели на Miele, които нямат HEPA филтри, но все пак са ефективни при премахване на вредни частици от въздуха.

Дължина на кабела

Дължината на кабелите обикновено варира от 5 до 10 метра. Някои прахосмукачки на Miele достигат дължина на кабела до 16 метра. Навиването на кабела, който е прекалено дълъг, може да стане уморително и досадно. Прахосмукачките на Miele използват система за управление на кабела, която навива кабела вместо вас чрез система за натискане с един бутон, за да активирате автоматично навиване. Прахосмукачките Miele използват скоба за бързо освобождаване, която освобождава целия кабел наведнъж, а не вътрешна система.

Почистващи аксесоари

Вертикалните и обикновените стандартни прахосмукачки Miele се предлагат с няколко допълнителни инструмента за подпомагане на почистването, включително удължител на смукателния маркуч, накрайник за тапицерии, удължен инструмент за пукнатини и четка за прах.

Няколко модела включват и комбинирана подова глава за почистване на различни видове подови настилки. Тези инструменти придават на прахосмукачката допълнителна гъвкавост и удобство, особено ако се съхраняват върху самата прахосмукачка, където са лесно достъпни и на разположение по всяко време.

Прахосмукачките Miele се предлагат с вграден процеп и инструмент за тапицерия, както и комбинирана подова настилка.

СЪВЕТИ ЗА ИЗВЛИЧАНЕ НА НАЙ-ДОБОТО ОТ ВАШАТА ПРАХОСМУКАЧКА MIELE Редовно проверявайте и подменяйте вакуумната си торба. Следете за признаци на пълна торба, като липса на засмукване или излишни остатъци, оставени на пода след прахосмукачката. Често изпразвайте прахосмукачката Miele без торба. Най-добре е да не оставяте мръсотията и отломките да се утаяват в прахосмукачката. Почиствайте редовно четката си с ролки, тъй като тя може да се заплете с коса, като не й позволява да се върти както трябва. Проверявайте и почиствайте редовно филтъра. Пълните филтри не поддържат въздуха чист. За да почистите вакуумен филтър Miele, ще трябва да извадите филтъра, да го разклатите навън и да го вакуумирате с друга прахосмукачка. Като алтернатива можете да замените филтъра. В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите прахосмукачки Miele. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Подобно ревю: Най-добрите DSLR фотоапарати