Първи снимки на третото поколение Peugeot 308

1
139
Добави коментар

 Преди броени минути френската компания представи официалните снимки на третото поколение Peugeot 308 във версия хибрид. Както виждаме на снимките, дизайна е еволюция на този от настоящият модел с значително по-голямо внимание към детайла, което би трябвало да изкачи модела едно стъпало нагоре и да го доближи до премиум сегмента, където вече се намира DS 4.

Третото поколение на 308 е построено върху модернизираната ЕМР2 платформа на концерна, която позволява вграждането и на хибридни технологии. Видно е, че размерите са нараснали поне по отношение на дължината и ширината, а това от своя страна ще повлияе позитивно на интериора и багажното пространство, което бе слабото място на настоящият модел. До края на годината се очаква и комби версията на модела. 

Все още няма официална информация относно агрегатите и хибридната техника, но най-вероятно те няма да се различават от тези, които наблюдаваме в DS4. Това означава, че под капака място ще намират бензиновите, турбо мотори с работен обем от 1.2 и 1.6 литра с мощност 130, 180 и 225к.с., както и 1.5 литровият, турбо дизел във версия на мощност от 130к.с. Хибридният модел пък най-вероятно ще бъде оборудван с 1.6 литров, бензинов мотор с мощност 180к.с. и електромотор с мощност 110к.с., чиято обща мощност ще бъде 225к.с. Дали тези предположения ще се окажат верни ще разберем малко по-късно, след като бъде разпространена официалната информация за модела. 

Интериора със сигурност ще доближи плътно френският модел до премиум сегмента, поне в по-високите нива на оборудване. Базовата версия най-вероятно, няма да впечатлява особенно, но версиите Allure и GT ще бъдат оборудвани с нова версия на цифровия инструментален панел i-Cocpit с 3D ефект, а мултмедийната система е оборудвана с широкоекранен дисплей. Скоростният лост е отстъпил мястото на компактен шалтер, чрез който ще се управлява 8-степенната, автоматична трансмисия. Версиите с механична трансмисия ще разполагат с конвенционален скоростен лост. Повече детайли, както и снимки с висока резолюция ще бъдат налични в по-късен етап и ще бъдат добавени към този пост.