Цена за SEO оптимизация

26
319
Добави коментар
hlape
hlape

Цена за СЕО оптимизация – какви разходи ще са необходими за базово популяризиране на сайт

Дори за най-малките почитатели на Интернет пространството е ясно, че един сайт, за да  е успешен, той трябва да е добре оптимизиран.

И като съдържание, и като структура. Също така и да е с добри домейн параметри.

В този материал е разгледано именно ценообразуването за SEO оптимизация, както и са представени предложения за базови разходи по оптимизиране, които можете да ползвате.

Един от основните фактори  за „успешност“ сред конкуренцията се явява именно бюджетът.

Определяне на бюджет за SEO

Бюджетът може да бъде минимален, а може да бъде и солиден. Всичко зависи от това, дали си давате ясна представа, че когато инвестирате в SEO за Вашата компания, това ще се отблагодари във времето, или желаете просто  мигновена кампания.

В предишна статия сме писали в детайли как се определя бюджет за SEO.

Нашата агенция предлага на своите клиенти три основни SEO пакета, като най-евтиния е 400 лв. на месец.

Естествено, не държим на дългогодишни договори, освен ако клиентът не го пожелае, но препоръчваме да работите с агенцията дългосрочно, тъй като това са процеси, които не бива да спират никога и за нищо на света.

Естествено, ако имате артикули, които трябва спешно да продадете, след което бизнесът Ви приключва, то тогава не си струва да инвестирате в SEO. Но във всички останали случаи, инвестиция в SEO би Ви възвърнала разходите поне десетократно.

Като говорим за SEO и за ценообразуване, няма как да не споменем и горния ценови диапазон, а той е 2000 лв. на месец.

За пакетите и това, какво точно включват, можете да прочетете в официалната страница на компанията.

Най – общо казано, екипът ни изготвя SEO стратегия, по която започва работа. Преди това я представя на мениджмънта за одобрение.

В Интернет пространството е възможно да попаднете на примамливи предложения, от рода на „Пълно SEO за 100 лева“, и съвсем не знаем дали си струва да ги дискутираме, а по-скоро ще Ви посъветваме да заобикаляте подобни предложения, тъй като те не са сериозни.

Разходи за SEO, ако решите сами да се справите с тази задача

Много наши клиенти, разтревожени заявяват, че не желаят да работят с дигитални агенции, а искат сами да се справят с SEO на сайт.

В такъв случай ще ви трябва следното:

Огромно количество уникално съдържание – или ще трябва Вие да започнете да пишете, или да се свържете с SЕO копирайтър, който да Ви набавя системно съдържание. Места, където да публикувате PR с линк, така че да се даде тежест на Вашият сайт. Можете да стартирате от Фейсбук групата „Линк Билдинг България“, в която много потребители предлагат публикуване на PR статии на изгодни цени. Не е лишено и да се обърнете към дигитални агенции, искайки списък с проекти, в които да поместите статии с линк. Програмист – няма как да минете без програмист, който да променя кода на сайта, когато е необходимо. Можете да потърсите съдействие от такъв, като заплащате за свършена работа, или на час. SEO консултант  – добре е опитен експерт да Ви даде правилната насока, както и да Ви съобщи, ако забележи, че има критични и проблемни зони. Соушъл медия кампания. В линкът, посочен по-горе, сме дали фомула за инвестиция на бюджета пропроционално. В него има и част за социалните мрежи, предимно за Фейсбук и Инстаграм, но всичко зависи от типа бизнес.

 

Естествено, трябват си и много други неща, но по-горе са представени базови и важни такива, които да вземете предвид, ако решите сами да действате по сайта си.

Оптимизиране на разходи за SEO оптимизация

Съвети за оптимизация на разходи в сферата дигиталния маркетинг:

Старайте се да изразходвате правилно всеки изхарчен лев.  Търсете съдействие от опитни и доказани експерти, от хора и агенции, които имат надеждни, по възможност и тематични на Вашите линкове. Използвайте аналитичен SEO софтур, но не инвестирайте огромни суми, а основните средства инвестирайте в набавянето на качествено съдържание и публикуването му в авторитетни сайтове. Сведете неефективните и рутинни действия до минимум, като насочите енергията си в най-важните елементи от SEO. Четете за SEO оптимизация и се образовайте. Ще се уверите, че тази област от дигиталния маркетинг е приятна за четене. Експериментирайте само с проекти, които не са Ви важни. Проби – грешки, задължително само с други проекти. Ако трябва, закупете нов домейн за тестове, създайте с два клика сайт и експериментирайте с него, но не и с основният сайт, с този, който продава продуктите, или услугите. Знайте, че всяко евро, или лев, инвестирани в SEO оптимизация ще се възвърне във времето, и то в пъти. Финални думи, касаещи цената за SEO

За да икономисате пари за SEO, не е лишно да поемете Вие тази част. Но, ако сте заети с бизнес дела, то по-добре поверете тази част на опитни хора, на експерти, които са се доказали.

Не винаги дадена компания ще Ви „одере кожата“, стига да поискате любезно оферта и да предложите сума, която сте заделили за тази цел.

Не е лишено от логика да помислите и за експерти, опериращи на свободна практика.

Как работят SEO оптимизаторите на свободна практика? Експерти, с които VISEO работи, предоставят цялостна помощ при популяризирането на сайтове в търсачките и социалните мрежи. За да увеличите трафика към вашия портал за кратко време, специалист, партньор на нашата компания ще Ви съдейства за съставянето на SEO стратегия. Ще можете да подбрите класирането си  чрез:

Анализ на целевата аудитория Изследване на интернет ресурси на конкуренти Създаванен а съдържание Подобряване на използваемостта SEO оптимизация на съдържание

Много е важно да се извърши и технически одит, като се провери кода на сайта за грешки. За да е успешен и устойчив във времето, даден сайт трябва да бъде обслужван системно, да не кажем постоянно.

Именно и поради тази причина Ви съветваме, ако  сте решили основният бизнес да изместите онлайн, да поверите тази част на опитна агенция.

Следните статии също могат да Ви бъдат ценни:

SEO пакети 2021 SEO на сайтове от Google My Business SEO оптимизация на персонален и корпоративен блог