UnicusBulgaria: 10 идеи за подарък на… свекървата

10
Добави коментар
voodooros
voodooros

Няма нищо по-прекрасно от това да се омъжиш за мъжа, когото обичаш. И няма нищо по-ужасно от това майка му да не те хареса и да се опитва всячески да вгорчи живота ти. Безспорно едно от нещата, които стоплят отношенията, също както чаша ароматен чай стопля тялото, са подаръците. А за свекървата или добро, или нищо. 1. За домакинятаТя е царица в кухнята, чистофайница, и всеки път скришом приглажда шалтето на дивана, когато ви идва на гости. Внимателна е към всеки детайл. Когато поднася домашно приготвената си манджа, винаги обяснява, че не се е получила, може би месото е жилаво, зелето било твърдо… Всъщност всеки път всичко е безкрайно вкусно. Комплиметите ви я правят щастлива и й действат като енергийна бомба да се развихри още повече следващия път. Идеите:- микс от домашно приготвени конфитюри и туршии (по нейна рецепта, разбира се) с персонализирани етикети със закачливи текстове („Да си мелим брашното заедно”) – гурме подпарвки. В Турция изобилства от такива сетове – дървени плоскости с малки чекмедженца. Във всяко от тях има различна подправка. Красиви са като палитра на художник. Приложението им в домакинството е 100 %. – сребърна подложка за торта със стъклен похлупак. Особено ако има „сладък зъб”. Не, не си представяйте веднага отровна пеплянка. Така се наричат кулинарите, които имат слабост към приготвянето на десерти. – торта. В тези ще ви останат очите, а може би и парите. торта На кухненската дъска торта Чайник торта Червива ябълка торта Наздраве торта Кошница с цветя торта Зодия – тостер с фигурки. Когато поставите филийката в него, на повърхността й се отпечатват различни фигурки или послания. Приставките се сменят и могат да се използват според различните поводи. – стоманен сапун за премахване миризмата от лук, чесън, месо и риба. Спестявате й разходите за измиващ препарат.

2. За авантюристката Тя е спортна натура и обича предизвикателства. През уикенда задължително се качва на Витоша или се записва за рекламните екскурзии из България. Планинарка е и обича природата. Държи да диша чист въздух и вместо високо кръвно поддържа висок адреналин. Идеите: – скок с бънджи, полет с парапланер, преход с джип, водолазно гмуркане, полет със свръх лек самолет. По-голяма част от тях се предлагат от клуб „Адреналин”. – книга от типа „100 неща, които човек трябва да направи преди да стане на 50”. Внимавайте, защото може да приеме доста от щурите идеи буквално. – бутилка за вода, термос. Това са важни аксесоари за туристите. Важно е бутилката да е лека и гърлото й да бъде разположено ниско, така че да може да се пълни от всяко изворче по пътя. За ориентир – най-леката бутилка на света тежи 10,9 грама. – джобен хамак. В сгънато състояние се побира в металнен кен, разгънат достига размери до 2,70 м. На полянката за почивка винаги ще се намерят две дървета, на които да се закачи хамакът. Лекото полюшващо движение е приятно, отпуска тялото и води до цялостен релкас, особено след дълъг преход. – топлители за ръце или крака. Това са малки силиконови фигурки, пълни със специален гел, който се затопля при досег с металната пластина върху тях. Достатъчно малки са, за да бъдат мушнати в ръкавиците или в гетите. Използват се многократно.

3. За къщното пилеТя обича да си стои у дома. Нейният дом е нейната крепост. Чувства се най-добре в хола на дивана, до печката, пред телевизора, сред книгите, край холната маса на чай със съседката.Идеите: – разцъвтяващ чай. Когато шушулката потъне в горещата вода, бавно започва да се разтваря, докато разцъфне красиво цвете. Вкусен чай и красива декорация след изпиването му. Към чая добавете индивидуална магическа чаша. Изображението, което е поставено „изгрява”, когато се налее гореща течност. – хавлиен сладкиш. Кърпи в два цвята са оригинално завити, за да се получи крайна форма руло с пълнеж, крем в чашка или парче торта. Декорацията от пластмасово плодче обикновено е магнитче за хладилник. (под секрет – в магазинчетата Euroland има богато разнообразие) – кана за пречистване на водата. Изключително поезен уред. Освен да се научи как да го използва, трябва да се научи и да не се плаши от това, което успява да улови филтъра. – кутийки за разни неща – ключове от колата, вилата, очила и др.; с месинова табелка с гравирано име или снимка. Мечо Пух е подарил почти същото, но гърненце.

4. За читанкатаТя има афинитет към добрата литература. Изобщо не разбира как внучето може да прекарва два часа, играейки Lara Croft Tomb Raider, а не е прочело „Железният светилник” на Д. Талев.Идеите: – всяка книга, която решите, че би й допаднала. Преди години майката на моя приятелка й беше подари „Пилешка супа за женската душа”. Същата книга аз бих подарила на майка си. – топлинка за крака с usb накрайник. Докато седи пред компютъра или разлиства любимото си томче (и със сигурност не гледа сериала „Перла”), краката й ще бъдат приятно затоплени от мекото плюшено чувалче. – леко поларно одеално за завиване.

5. За шилото, което в торба не стои.Тя е работеща жена, но все по-често се обаждат какви ли не болежки – болки в кръста, в лявата ръка, напрежение в очите, главобол. Липсата на време и нравът й не й позволяват да се наслади на дълга отпуска или да посети санаториум. Но тя има нужда от почивка. Напомнете й го. Идеите: – СПА процедури по ваш избор – масаж на лице, на тяло, ароматерапия, вана с перли и т.н. Би трябвало да познавате добре майката на съпруга си и да сте наясно дали изобщо би стигнала до студиото за релакс. Срещала съм много жени, на които мизълта да се съблекат, било то и пред жена, ги притеснява. А някой да маже по тялото им ароматни масла – не, това е от друго измерение. – масажен стол или масажираща седалка. Лично съм изпробвала стола и съм готова да се закълна, че в него освен електроника са скрили миниатюрен кинезитерапевт професионалист. Когато размачка кръста ми, едва не извиках „Да, да, там, точно там!” – ваничка за крака и всякакви компактни уреди за масаж.

6. За музикалната другаркаКаквото и да прави в дома си, тя винаги си тананика. Във всяка стая има по един уред, който може да възпроизвежда музика – радио, грамофон, DVD и т.н. Когато гостувате за обяд, винаги има музикален фон. Едно от събитията, които никога не пропуска, е Новогодишният концерт на Виенската филхармония. Разнежва я всяка музикална изява на Николина Чакардъкова. Идеите: – диск с песни, които са били хитове в годината на раждането й. Като цяло идеята е добра, но всъщност песните, които са били хит в годината на раждане на един човек, не са неговите песни. Когато актуалното за него е било „Мила моя мамо” и „Зайченцето бяло”, той не е знаел дори за съществуването на ABBA , камо ли за хита им Mamma mia. Може би компилация от любими песни на любим изпълнител е по-добрият вариант. Много рекламни студия предлагат отпечатване на оригинални обложки за CD. Изберете снимка на семейството си и я отпечатайте. Така винаги, когато свекървата се отпуска под звуците на любимата си музика (или по-вероятно реже лук за боба, тананикайки си „Взе-ми във то-зи ху-бав ден ед-на бъл-гар-ска ро-за от мен.”), ще си мисли и за вас. – билет за избран концерт. – абонаментна карта за събитията в Операта или НДК.

7. За активната работеща жена Тя просто не се спира. Бездействието е нейното наказание. Отива първа на работа, а си тръгва последна. За капак си носи работа и за вкъщи. Изпипва всичко в детайли и се вбесява от непрофесионализма и нехайното отношение. Много 20-годишни нейни колежки тайничко й завиждат за ентусиазма.Идеите:- мобилен телефон с декорация. Всеки път, когато го извади пред бизнес партньорите си, ще предизвиква изумените им погледи. Уважението към клиента, което се печели благодарение на външния му вид, не е за подценяване. Красиви идеи има тук – рециклиране на батерията на лаптопа. Ако го ползва непрекъснато, батерията се изтощава. Вместо да изтънявате семейния портфей с пари за нова машина, или нова батерия-рециклирайте старата. По-евтино, по-изгодно и най-важното природосъобразно. – антистрес фигурка. Те са малки и може да ги носи навсякъде със себе си. Всеки път, когато служител в офиса я ядоса, или наближава крайният срок за проекта, а работат не е свършена, антистрес фигурката ще й помогне да се успокои.

8. За свекървата със зелени пръстиВ дома й има множество саксии с цветя. Често си я чувала да си говори с тях, да им пее, докато ги полива, а когато се чуете по телефона, може с часове да говори за розово-лилавите цветове на новото мушкато, което съседката й е донесла от екскурзията в Гърция.Идеите:- дърво, което да посади пред блока или в градината си. – екзотично цвете, с което да блесне пред съседките – бонсай, хищник или орхидея.

9. За супер бабатаТя е всеотдайна. Винаги е насреща, когато имате нужда да ви помогне с децата. Те, от своя страна я обожават и лицата им грейват от удоволствие всеки път, когато им кажете, че баба ще идва. Репликата „Не прави така, защото ще кажа на баба” ви е спасявала хиляди пъти. Идеите: – персонализирани магнити за хладилник. Фотоколаж с усмихнатите внучета със сигурност ще я радва всеки ден. – свещ с лично послание – ръчно апликирана бутилка вино с хербаризирани есенни листа и персонален етикет, свързан с конкретния повод, със снимка, име и пожелание – домашни пантофи с фенерче. Когато става през нощта, няма да се лута в търсене на ключа за лампата. Диодът на пантофите ще осветява пътя й. 10. За очакващатаОще от деня на запознанството ви тя ви нарича „моето момиче”. Подхвърляла е няколко пъти, че ще се радва да се ожените официално и че ви е време за деца, но винаги тактично и без да досажда. Идеите: В зависимост от ситуацията: – да я наречете „майко”. – новината, че ще има внуче.

Изберете и подарете нещо само ако е с добри чувства.И не забравяйте – един мъж винаги може да смени жена си, но майката – никога!