Каква е тайната на дълголетието на древните римляни

1
164
Добави коментар
albenapet
albenapet

Древният Рим е една от най-напредналите цивилизации в миналото. Жителите се отличавали с дълъг живот и всичко това благодарение на шест прости правила, които всички спазвали.

Отговорност . Всеки трябва да поеме отговорност за собственото си здраве.

За да се чувствате добре, имате нужда от чист въздух, достатъчно почивка през нощта, правилно хранене и физическа активност.

Баланс на течностите . В древен Рим се е вярвало, че човекът се състои от огън, вода, земя и въздух. Тези четири компонента са отговорни за топлината, студа, сухотата и влажността в организма.

В тялото има четири течности: кръв (гореща, мокра), жлъчка (гореща, суха), черна жлъчка (студена, суха) и храчки (студена, мокра). Ако човек не е здрав, тогава тези компоненти са в дисбаланс.

Правилното хранене . Диетите на римляните били богати на минерали. Трябва да ядете морски дарове и храни, богати на растителни протеини.

Внимателен избор на лекар . В миналото нямало медицински училища, така че било трудно да се определи компетентността на лекаря. Лекарите били тези, които можели да убиват безнаказано.

Запазване на зрението . Очите са мостът между душата и външния свят. Трябва да се направи всичко, за да се поддържа ясната визия.

Грижи за рани . Римляните често били ранени, понякога от това и умирали. Всичко е свързано с входящи инфекции през отворената рана. 

и във Фейсбук