SEO оптимизация на сайтове за подаръци

16
498
Добави коментар
hlape
hlape

Ако сте управител на онлайн магазин за подаръци, в това число аксесоари, сувенири, бижута, часовници и други сходни, то тогава сте попаднали на правилното място. В статия, в която ще споделим с Вас предложения за SEO оптимизиране на сайт, касаещ областта подаръци.

Нека започнем с това, че конкуренцията по думите подарък, подаръци и техните производни е огромна. Причината се крие в това, че много потребители отправят заявки към търсачките именно по подобни фрази,  а конкуренцията – тя наистина е огромна.

Как да изпреварите конкуренцията в Google ?

Именно чрез SEO стратегия, бюджет и здрава работа. Не от кой и да било, а от експерти, които имат познания  в областта на търсещите машини, имат и ресурсите, които да изпозлзват в помощ, както и мотивацията, за да се постигне желания ефект.

Пет основни етапа за SEO оптимизация

SEO оптимизация – дейности, състоящи се от пет основни етапа:

Технически одит на сайт. Одит на търговски фактори. Избор на семантичното ядро. Вътрешна и външна оптимизация. Изграждане на линк билдинг. Технически одит на уебсайта

1) Проверете дали всички страници на сайта са в търсене:

по броя на резултатите от търсенето (в Google – с помощта на site: site.bg), желателно е да добавите сайта си в Google Search Console и да следите (Индекс на Google → Състояние на индексиране).

2) Проверете сайта  за дублирани страници, дублирано съдържание. Дубликатите са страници със същото съдържание, но различни URL адреси. Дублиращите могат да бъдат пълни (ако съдържанието съвпада на 100%) или частични (с високо съвпадение на%). Дублиращите се страници трябва да бъдат премахнати.

3) Проверете за празни страници (които не съдържат съдържание). Празни страници могат да бъдат изолирани от Robots.txt.

 

4) Проверете за нежелани страници (които не съдържат полезно съдържание). Страниците за кошчето могат да бъдат:

забранени за индексиране. променени чрез интересно съдържание.

5) Проверете за файл robots.txt. Това е текстов файл в основната директория на сайта, който съдържа специални инструкции за роботи за търсене. Размерът на файла не трябва да надвишава 32KB. Много внимавайте, когато боравите с този файл. Случвало се е наши клиенти да забранят обхождането на ботове на основни търсещи машини, а това от своя страна да доведе до деиндексиране на сайт.

 

Одит на търговски фактори

Търговските фактори са важни за търговските обекти.

Сайтът за подаръци трябва да съдържа следните важни компоненти:

Телефон, ако някой си хареса даден подарък, да може да го поръча бързо и лесно. Онлайн консултант, най-често чат система. Система за обратно обаждане, ако операторът не е на линия, например. Адрес, упътвания. График с работно време.

Подайте правна информация на сайта:

договор-оферта, условия за предоставяне на услуги, данни за компанията, условия за замяна / връщане, условия за доставка.

Изпратете своя асортимент на сайта:

ценова листа, броя продукти на склад, отстъпки, промоции.

Добавете информация, която вдъхва доверие:

отзиви, портфолио (примери за работа), видео, свободни работни места.

Поставете имейла си на вашия домейн (например [email protected], но го направете чрез изображение, за да избегнете нежелана поща).

Стремете се към модерен и удобен за мобилни устройства, както и за компютри, конзоли и др. дизайн на сайта.

 

Избор на семантичното ядро

Изборът на семантично ядро ​​е голяма тема, която заслужава отделна статия. Тук ще се спрем на основните принципи.

Преди да пристъпите към избора на семантичното ядро, трябва да разберете какви са потребителските заявки и за кои заявки ще популяризирате сайта:

 

Запитвания за навигация (марка) – търсене на конкретен сайт или място в Интернет. Обикновено за такива заявки сайтовете са на първо място и SEO оптимизация не е необходима. Искания за информация – търсете информация, без значение на кой сайт (например как да се лекувате от настинка). Транзакционни заявки – потребителят иска да извърши някакво действие („изтегляне“, „купуване“ и т.н.). Търговските заявки винаги са транзакционни. Не всички заявки за транзакции обаче са търговски (напр. „Безплатно изтегляне“).

Търговските страници, в нашият случай сайтовете за подаръци (онлайн магазини, фирмени уебсайтове) трябва да се популяризират за търговски заявки, информационни (форуми, блогове, статии) – за информационни.

Можете да използвате търсене, за да определите дали заявката е информационна или транзакционна. Въведете фразата и погледнете резултатите от търсенето. Ако има предимно информационни статии, тогава заявката е информационна, ако има търговски страници, тогава заявката е търговска.

Заявки за информация и транзакции не трябва да се изпращат на една и съща страница едновременно. Ако заявката е информационна, тогава ние популяризираме статията. Ако е търговска, тогава добавяме търговска информация (цена, условия за доставка и т.н.).

Една заявка трябва да води до една страница. Можете да комбинирате групи заявки в клъстери. Клъстерирането помага да се комбинират заявките по смисъл и да се провери съвместимостта на рекламираните думи (например автомобил под наем, автомобили под наем). Инструменти за автоматично групиране на заявки (услугите се заплащат, но има безплатни ограничения):

Rush Analytics SEMParser JustMagic

Структурата на сайта (меню, навигация) трябва да се определя само въз основа на търсенето.

За достъп до който и да е раздел от началната страница не трябва да има повече от три щраквания, за да се достигне до желаната от потребителят информация.

 

Вътрешна и външна оптимизация

Ако следите редовно W-SEO.com, то вече знаете, че сме публикували десетки статии на тема вътрешно и външно SEO.

За да увеличите CTR на реализациите към сайта от търсенето, трябва да подобрите неговия фрагмент в резултатите от търсенето. Фрагментът се състои от:

Заглавие (таг за заглавие), Описания (в Google – описателният маркер), URL структури (бързи връзки). Линк билдинг

Все по-голяма част от участниците в семинари, дискусии в групи в социалните мрежи и SEO форуми споделят смело мнението си, че може да се прави SEO без линкове. Да, ние също подкрепяме това твърдение, но докато го твърдим публично, си действаме, изграждайки персонална линк билдинг стратегия. Ако разбирате правилно написаното от нас – поздравления. Ако не, важното е да сме живи и здрави.

Линковете, които ще набавите, могат да бъдат безплатни и платени.

Отдаване под наем – връзки, които се добавят в готовата, вече съществуваща страница; Вечни линкове – връзки, които се създават заедно със страницата или се намират в шаблона на сайта на всички нейни страници. На външен вид те не се различават по никакъв начин. Единствената разлика е, че вечните връзки не могат да бъдат премахнати, но връзките под наем могат да бъдат.

Как да увеличим масата на връзката Правилното изграждане на връзки ще има положителен ефект върху позициите на сайта, но това трябва да се направи внимателно:

1. Необходимо е да се използват различни опции за получаване на препратки – естествени и закупени.

2. Необходимо е да се използват различни видове анкери. Anchor е текстът, който се намира вътре в тага <a>. За този параметър връзките се различават до:

anchor – използват се записи на ключови думи;

без котва – използват се думите „тук“, „тук“, адрес на страница или име на фирма.

3. Покупката на връзката трябва да става постепенно, като обхваща различни страници. В противен случай търсачките могат да наложат филтър.

4. Не трябва да купувате всички SEO връзки на една страница – те трябва да се водят към различни страници на сайта.

5. Струва си да изберете правилните собственици на сайтове, на които връзките ще бъдат индексирани.

6. Мониторинг на линковете  – премахване на връзки от нискокачествени сайтове и изграждане на нови връзки към тези страници.

Стратегия за линк билдинг В нашата работа ние се придържаме към следния план:

Определяне на прагове за изграждане на маса връзки за проект (не повече от 300 връзки за сайтове, които нямат външни връзки, и не повече от 350 за ресурси, които вече имат връзки); Купуваме не повече от 15 връзки на страница (включително анкерни и не-анкерни); даваме тежест на всяка страница, която съдържа линк към клиентски сайт за по-бързо индексиране и повече тежест; На всеки 2-3 месеца извършваме работа за почистване на неефективни връзки (връзките, които не са  индексирани или отпаднали от индекса / или такива, които вредят).

Има ли ефект от линк билдинг?

Масата на връзките е един от факторите за класиране, който не бива да се пренебрегва. Ето защо, в нашата работа по SEO оптимизация, ние отделяме много време за изграждане и анализ на линкове.

От тях няма незабавен ефект, така че трябва да изчакате, докато те бъдат индексирани от търсачките и се получи необходимия резултат.

Финални думи, касаещи SEO стратегия и оптимизиране на сайт за подаръци

Както сами можете да се уверите, от прочетеното по-горе става ясно, че компанията ни знае как да оптимизира всеки онлайн магазин, без значение за какъв тип подаръци е съставен той.

Чрез ефективни стратегии ще повишим значително позицията на Вашият магазин, без да обещаваме първа позиция, но с обещание за драстично увеличеине на клиентите, както и внушително подобряване в Google SERP.

 

Следните статии могат да Ви бъдат изключително полезни:

Следните ресурси, касаещи локално SEO, могат да Ви бъдат полезни:

Средна оценка

no rating based on 0 votes

Марка

VISEO

Продукт или услуга

SEO стратегия