Програмата на Visa и Eleven Ventures ще помага на стартъпи в Югоизточна Европа

1
145
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Отразявам банковият и небанков финансов сектор в България

Програмата за иновации на Visa и Eleven Ventures, която досега действаше в България, се разширява в региона на Югоизточна Европа, съобщиха за Forbes България от Eleven Ventures. Това ще бъде третия сезон на партньорската платформа за финтех стартъп компании, банки и опитни предприемачи.

Екипът на Eleven Ventures по програмата Снимка: Eleven Ventures

Координацията на програмата на регионално ниво ще се осъществява от Eleven Ventures. Платформата за иновации осигурява на стартъп компаниите в ранен етап на развитие (pre-seed, seed and Series A) ускорена програма за тестване, валидиране, съвместно създаване и предоставяне на иновативни продуктови решения в сътрудничество с Visa и глобалната ѝ партньорска мрежа.

„Във Visa считаме партньорствата с финтех компании за ключови за насърчаване на иновациите в полза на потребителите, бизнеса и клиентите,” каза Севдалина Василева, генерален мениджър на Visa за Гърция, Кипър и България. Тя допълни, че разширяването на обхвата на програмата на повече пазари от Югоизточна Европа ще позволи работата с по-разнообразни стартъпи, като същевременно им предостави по-големи възможности за сътрудничество с бизнес партньорите на Visa извън техните пазари.

„Сега, когато програмата се разширява и съзрява, участващите стартъп компании ще имат достъп до безкрайни възможности да учат бързо, да тестват и да валидират идеи с несравнима скорост, за да развиват бизнеса си и да растат по-динамично,“ каза Даниел Томов, управляващ партньор в Eleven Ventures.

Програмата за иновации на Visa вече набира кандидати за третия си сезон. Желаещите да се присъединят към нея могат да го направят до 15 април. Стартъп компании с утвърдени екипи и готови продукти или решения могат да кандидатстват за следните предизвикателства: подпомагане на малкия и среден бизнес нови системи за разплащане, подобряване на клиентското преживяване при разплащане и изграждане на умни градове на visainnovationprogram.com.

От създаването ѝ през 2018 г. до момента, програмата е привлякла над 300 кандидати и помогнала на повече от 30 компании за proof of concept (доказване на концепцията – PoC), пилотни тестове и дейности за достъп до пазара. След разширяването на обхвата  на програмата, участниците в предстоящия трети сезон, както и компаниите от предишните две години, получават достъп до повече ресурси, ментори, бизнес възможности и по-голяма партньорска мрежа.