ПРОЕКТ „АКТИВНИ ГРАЖДАНИ: СОЦИАЛНИ ДЕЙСТВИЯ ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ“ В ПАРТНЬОРСТВО С АРС

1
184
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

На 21 март завърши първата част от проекта на Британски съвет „Активни граждани: Социални действия за климатичните промени“, в който Асоциация за развитие на София и екипът на проект „Зелена София“ са партньор.

По време на петдневния обучителен маратон, осемнадесетте участници, разделени в пет отбора, имаха възможност да почерпят от опита на професионални обучители, които им дадоха насоки и обратна връзка за техните идеи. В рамките на събитието участниците натрупаха знания и оформиха идеите си за проекти, които предстои да доразвият и реализират в рамките на месеците април и май, отново с подкрепата на своите ментори. Проектите са насочени в посока подобряване на състоянието на околната среда и повишаване информираността на гражданите за начините, по които могат да се грижат ефективно за планетата.

Проектът „Активни граждани: Социални действия за климатичните промени“ е част от глобалната програма на Британски съвет, свързана с Конференцията за климата COP26, която ще се проведе в гр. Глазгоу през ноември 2021 г. Британски съвет си партнира с организации от Обединеното кралство и целия свят, за да допринесе за успеха и устойчивостта на COP26, като създава възможности за сътрудничество, диалог и действия, насочени към справянето с климатичните промени.

Проектите „Активни граждани“ се провеждат в 22 страни по целия свят, като шест от тях са в Европа, което означава, че участниците са част от глобален екип от млади хора, вдъхновени да предприемат социални действия, свързани с околната среда и климатичните промени.