Тервел Пулев в разтърсваща изповед за живота като доброволец в Koвид отделение

2
171
Добави коментар
albenapet
albenapet

Спортът е здраве и начин на мислене. Ще се радвам ако третият ми син се занимава с него. Това заяви пред БТВ професионалният боксьор Тервел Пулев, който преди няколко дни стана татко на трето момче – Самуил. Пред БТВ Тервел Пулев говори за бащинството и ролята си на доброволец в болница с отделение за болни с коронавируса.

„Вълнението се засилва, защото бебето с всеки следващ ден се оформя все повече и това засилва още повече радостта ни – коментира щастливият татко Тервел Пулев. – Да, детето носи отново царствено име – Самуил. Това е традиция във фамилията ни. Важно е за нас, защото това е свързано с историята и величието на България. С предците ни. Да, децата стават повече във фамилията ни, но се съобразяваме основно сега с най-малкия член на семейството. Всички обаче се съобразяваме най-вече със съпругата ми Диана, което е в реда на нещата”.

Тервел Пулев призна, че не се е притеснявал от това, че Самуил е дошъл на бял свят в пандемична обстановка.

„Не ми е минавало през акъла, че е рискова ситуацията – коментира Тервел Пулев. – Мисля, че аз  изкарах вируса, но не съм го мислил”.

Той добави, че продължава и ангажиментите си като доброволец в болници с отделения за болни с коронавируса.

„Винаги при време, се отбивам в болницата, като доброволец – разказа Тервел Пулев. –  Ситуацията там е тежка постоянно, така че при възможност помагам”.

Тервел Пулев каза още, че съпругата му Диана и малкия Самуил все още са в болницата.

„На място с останалите деца ги посетихме – добави той. – Спорта е здраве, начин на мислене. Би било страхотно, ако малкият Самуил реши да спортува. Защото във времената на все повече машини и технологии, които ни обездвижват, сме изложени на все по-сериозни рискове в здравословно отношение”.

Тервел Пулев добави, че продължава и с тренировките си.

„Подготвям се, тренирам – каза той. – Надявам се, до лятото, кого мерките са по-смекчени, да можем да организираме нов мач”.