ЦИК със сигнали, че 10 машини не са могли да бъдат стартирани

2
129
Добави коментар
albenapet
albenapet

Най-вероятно 10 машини не са могли да стартират в изборния ден, но точна информация ЦИК ще предостави в 11 ч. Това съобщи за БНР говорителят на ЦИК Димитър Димитров.

„Доколко са заработили (б.а – машините) , ще знаем към 11 ч., когато ще можем да имаме пълна картина или обратна връзка с всяка една от районните избирателни комисии. Това, което вчера се случи в ЦИК, е, че беше взето едно решение, с което на практика се допълва процедурата по одитиране и във всеки район три от машините ще бъдат одитирани с преброяване на разписките. Принципът на избора на тези три, ще бъде случаен и ще бъде обявен в края на изборния ден. Освен това имаме съобщение за една неработеща машина в Горна Оряховица, но това е сигнал. Не сме разследвали случая. Също, най-вероятно около 10 машини не са могли да бъдат стартирани по начина, по който е описано в кодекса или в нашите правила.“

Димитров потвърди, че има проблем с бюлетината във Велико Търново. Решението дали да се спре машинния вот трябва да бъде взето от ЦИК. По думите му до този момент няма сериозни сигнали за нарушения.

Източник:http://epicenter.bg/article/TsIK-sas-signali–che-10-mashini-ne-sa-mogli-da-badat-startirani/245573/2/0

spodelime

Continue Reading