Детски бисери за изборите направо избиха рибата

2
152
Добави коментар
albenapet
albenapet

„Първото, което ми идва, депутат, ми изглежда, че е нещо като документ“, каза един малчуган, цитиран от Bulgaria ON AIR.  

„Не съм чувал депутат какво е, но според мен е нещо от провинцията“.   „Депутатът изглежда някой с една машина, която в момента снима нещо, и една госпожа, която в момента ми държи един микрофон, да говоря на микрофона.“    „Депутат е да имаш пари“.

    „Човек със шапка, който върви като странен човек“.   Какво е Народно събрание?    „Целият народ на някаква държава да се събере на някакъв парк“.    „Народно събрание значи едни дядковци, които събират някакви неща“.    „Народно събрание е хора, когато трябва нещо да направят“.    „Народно събрание, хората се събират и танцуват“.   „Народно събрание е от всички тези възрастни мъже и жени са се събрали за обявяване на новото право“.   Какво са парламентарни избори?    „Може някакви приятели много важни за тях, които са им помагали в миналото да са им приятели много добри и те да са там да ги подкрепят“.    „Ако примерно някой не се грижи за народа ви, трябва да гласуваш дали е добър или не е добър“.   „Хората гласуват примерно за попове“.    „Че се събират хора и избират някакви неща“.    „Избор са начини и пътища да избереш един от тях“.