LG Electronics спира смартфоните си

2
129
Добави коментар
albenapet
albenapet

Снимка Pexels

Край на известна марка смартфони. Един от най-големите елетсронни гиганти в света LG съобщи неприятна новина за клиентите си.

LG Electronics заяви в понеделник, че ще прекрати бизнеса си със смартфони поради големи загуби, съобщи Би Би Си, цитирана от standartnews.com.

През януари южнокорейският електронен гигант заяви, че разглежда всички възможности за действия в тази сфера след почти шест години загуби на обща стойност около 4,5 млрд.

долара.

LG направи много иновации, включително ултраширокоъгълни камери, издигайки се до третия по големина производител на смартфони през 2013 г. Шефовете обаче заявиха, че пазарът на мобилни телефони е станал „невероятно конкурентен“.

Докато Samsung и Apple са двата най-големи играчи на пазара на смартфони, LG страда от собствените си хардуерни и софтуерни проблеми

Все още се класира като третата най-популярна марка в Северна Америка, но на други пазари популярността на продуктите му в тази сфера спада.Телефоните на LG все още са доста разпространени на вътрешния пазар на Южна Корея