Ето как да си приготвите идеалния горещ шоколад за 2 минути – GradaBG

1
117
Добави коментар
pepimili
pepimili

Обожавате всички шоколадови рецепти и шоколада като цяло, но горещите напитки от него никога не ви се получават както искате? Днес ще ви представим една от безспорно най-нестандартните рецепти с течен шоколад, която може да изпробвате някога през живота си.

Казваме нестандартни, защото вместо класическите какаови прахчета, които се разтварят във вода, тук се използват известните и обожавани в цял свят трюфели, които все по-често могат да се усетят в редица рецепти с шоколад, а дори и в рецепти с бял шоколад. Наричани още бомбички, те представляват перфектен подарък за семейството, приятелите и съседите. Тяхното несъмнено предимство е известният им произход и липсата на добавена химия, което е голям плос, особено ако ще приготвяте десерти с шоколад за най-малките членове на семейството.

Необходимо е просто да ги пуснете в чаша с горещо мляко и само след 2 минути ще се получи една от най-прекрасните рецепти с разтопен шоколад. Това несъмнено е любимата напитка през зимата на почти всички хора по света и у нас, защото за всеки, който е решил да я изпробва, тя моментално се превръща в едни от най-любимите му десерти с течен шоколад. Приготвянето на така наречените бомбички става приятно и лесно, а от друга страна те са доста по-идейни рецепти с черен шоколад, отколкото класическите кексчета, които много често се разменят по Коледа и Нова Година, не само защото са домашни рецепти с шоколад, а и защото са авангардни и нетипични.

Подарявайки такива трюфели, които съвсем спокойно могат да се причислят към групата на останалите лесни десерти с шоколад, няма как да останете незабелязани и да не впечатлите другите хора. Точно както при приготвянето на типичните рецепти с натурален шоколад, така и тук необходимите продукти са горе-долу същите: две чаши шоколадови капки, една чаена чаша сладкарска сметана, една супена лъжица бяла захар, четвърт чаена лъжичка сол и две чаени лъжички ванилова есенция. Всички съставки се разтапят на водна баня докато получите хомогенна смес. След като изстине се моделират малки топчета, които се подреждат върху фолио и се поставят в хладилника за около един час време.

Не забравяйте, че горещият шоколад върви много със сурова шоколадова торта