Как да изберем стойка за телефон за кола

1
173
Добави коментар
pepimili
pepimili

Днес такъв аксесоар като стойка за телефон за кола е неразделна част от интериора на автомобила. Един правилно избран модел може значително да улесни всекидневието, защото дава възможност на водача да изпълнява няколко задачи наведнъж. По този начин няма да е нужно той да губи време в издирване на смартфона, ровичкайки в жабката или чантата, докато кара, което е опасно за живота на самия него, спътниците му и другите участници в движението.

Как да изберем стойка за телефон за кола – практични съвети

Фиксацията трябва да е надеждна, но не и твърде стегната, защото това може да причини неудобства по време на фиксирането и свалянето. Добре е, ако на местата, където устройството се захваща да бъде поставена гумена или неопренова подложка. Тя не само ще подобри фиксацията, но и ще намали вибрациите и ще предпази тялото на телефона от драскотини.
В повечето случаи шофьорите предпочитат универсална стойка за телефон за кола, но ако мобилното устройство е по-тежко, по-добре изберете стойка, създадена специално за конкретната марка. Така ще избегнете риска от падане и вибрации на конструкцията по време на пътуването.

Ако се нуждаете от функционален аксесоар, по-добре заложете на въртящи се устройства, които имат способността бързо да се преориентират от вертикално към хоризонтално положение и обратно. Те притежават такава функционалност, която ви позволява да променяте позицията само с едно докосване.
Водачите, които планират да монтират устройството на предното стъкло, е важно да обърнат внимание на дължината на стойката. За предно стъкло с по-голям ъгъл на наклона е по-практично да се избере по-дълга стойка и обратно.

И накрая, ако трябва да обобщим, то можем да направим следния извод – стойките за автомобили не са някакви твърде сложни приспособления, но все пак трябва да подходите внимателно към техния избор.

Избраният модел следва да е подходящ за вашия телефон съответно специфичните технически и дизайнерски характеристики, да не пречи на изгледа и най-вече да фиксира надеждно мобилното устройство, предотвратявайки изплъзването му.