Скок в печалбите на GVC, компанията собственик на Bwin, от миналата година

1
162
Добави коментар
eftimma
eftimma

Скок в печалбите на GVC, компанията собственик на Bwin, от миналата година Печалбите на GVC, собственик на Bwin, скачат с 50 мил. през 2020

17:57 | 6 април 2021 Обновен: 18:05 | 6 април 2021

Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Снимка: Bwin

Собственикът на букмейкърите Ladbrokers и Bwin залози – GVC Holdings повиши перспективите си за очаквани годишни печалби, след като отчете 12% по-високи обороти за третото тримесечие на миналата година. Скокът в приходите се дължи на доиграването на големите спортни първенства (Висша лига, Ла лига, Бундеслига и Шампионска лига) през лятото и увеличения интерес, които феновете на спортните залози показаха към тези срещи.

Компанията, която притежава още познатите брандове Coral и Eurobet, обявява още, че пълните данни за очакваната печалба, преди данъци, лихви и амортизация, ще бъдат между 770 и 790 милиона паунда. Предишната прогноза бе между 720 и 740 милиона. Всичко това идва само седмица, след новината, че печалбите на компанията в Германия, където тя заема 2-ро място в хазартната индустрия, са паднали със 70 милиона паунда.

За да преодолее все по-строгите регулации, които правителството на Великобритания смята да въведе, компанията търси развитие на други пазари. В тази връзка бе закупен сайтът Bet.pt, който е водещ хазартен оператор в Португалия.

От финансовия отдел на GVC, където участие има и един от най-големите световни казино оператори – MGM Resorts , твърдят, че печалата се движи далеч над очакванията и ще бъде около 150-160 милиона долара за последната година.

„Успяхме да постигнем 19-то поредно тримесечие с двуцифрен растеж на онлайн бизнеса. Всички наши пазари се движат нагоре и от GVC имаме положителна перспектива за бъдещето“ – казва изпълнителния директор на компанията Шей Седжев.

Пазарът за онлайн хазартни услуги скача с 26% в края на месец септември 2020-та, след като все повече потребители намират спасение от скуката в интернет залози.

Етикети