Над 500 български учители вече са преминали безплатно обучение за работа с Chromebook устройства

1
110
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

Над 500 български учители вече са преминали безплатно обучение за работа с Chromebook устройства

 

Над 500 български учители са преминали до момента безплатното обучение за работа с Chromebook устройства на Центъра за творческо обучение. Организацията, която е официален партньор на Google Cloud със специализация “Образование” за България, е също и представител у нас на устройствата Chromebook. Това са едни от най-използваните образователни компютри в световен мащаб, а безплатните обучения от опитни експерти на Центъра за творческо обучение ги правят още по-достъпни за българските учители. От важно значение е също, че обученията са осъществени в партньорство и с подкрепата на Google for Education, а сертификатите, които получават учителите, са валидирани от Google.

Ключово предимство на Chromebook преносимите компютри е, че те могат да се използват с всяка облачна технология, както и че са съвместими с профилите @edu.mon.bg. Това ги прави универсални и подходящи за всякакъв контекст на работа и всякаква образователна среда. Друго ключово предимство е, че устройствата са изключително лесни и достъпни за използване, което ги прави подходящи за хора със съвсем базова компютърна грамотност. Chromebook компютрите са в основата на образователния модел 1:1, който вече навлиза с бързи темпове в училищата у нас.

Центърът за творческо обучение организира курсовете за учители безплатно от октомври миналата година. Тогава той стартира кампанията 15 + 1 за българските училища. В нейните рамки, при покупка на 15 Chromebook устройства, училището получава един допълнителен Chromebook като подарък, безплатно обучение за толкова учители, колкото са закупените устройства, както и безплатна доставка.
Кампанията продължава да е активна до 15.04.2021 г.