Проблеми с комън рейл – износени дюзи и помпа

1
164
Добави коментар
tedi0526
tedi0526

Добре дошли в нашата продължаваща серия за дизеловата система за впръскване на Common Rail и ключовите компоненти, изграждащи тази система.

Нашата цел е да ви дадем по-добра представа за тези системи, за да имате по-добра възможност да поддържате автомобила си в пиково състояние.

Следвайки част 2, сега разглеждаме допълнителни причини, които най-вероятно ще повлияят на работата на вашия дизелов инжектор.

• Натрупване на отлагания: Това се причинява от високи температури на двигателя и остатъци от масло. Налепите се ‘приготвят’ от остатъчна топлина, създавайки въглеродни отлагания – известни също като коксуване. Те се натрупват около върха на дюзата, разрушавайки впръскваното количество гориво, разпръснато в горивната камера.

• Неправилна инсталация: Лошите практики при инсталиране могат да доведат до преждевременна повреда. Например липсваща шайба на горивната дюза или такава, която не е поставена правилно, ще позволи остатъците от горенето да изтекат покрай мийната шайба за горене на дюзата (известна също като продухване).

Ако имате проблеми с вашия дизелов двигател, проверете го от нашите експертни дизелови специалисти. Дизел Център разполага с квалифициран техник на Bosch Systems, готов да помогне, Дизел Център София, за да резервирате ремонт на дизел.

След това разкриваме какви предупредителни знаци трябва да внимаваме и какво може да означава всеки симптом.