Руски политолог обяви най-страшния сценарий за Донбас – ядрена война и планетарна катастрофа

2
181
Добави коментар
albenapet
albenapet

Известният руски политолог Сергей Марков представи най-песимистичния сценарий за развитие на събитията, свързани с провокациите на Украйна по линията на контакт в Донбас. Според него всичко ще завърши с пълномащабна ядрена война и катастрофа от планетарен мащаб, пишат руски медии.

Ето какво гласи предупреждението на политолога:

„Най-лошият сценарий на войната в Донбас. За него също трябва да се говори. Вероятността за това, разбира се, не е 90% и дори не е 50%, но съществува. И това е сценарий за пълна катастрофа.

1. Украинската армия започва настъпление. И настъпват към Донецк и Луганск. Армиите на ДНР и ЛНР отстъпват. Жертви сред мирното население.

2. Русия оказва подкрепа на ДНР и ЛНР.

3. Армията на Украйна отстъпва.

4. В Украйна е обявена всеобща мобилизация. Като отмъщение започват масирани обстрели на градовете в Донбас от дистанция.

5. Русия се обръща към Запада с предложение да спре действията на Киев. Вместо това Западът пуска в действие антируска истерика, задейства пълномащабни санкции срещу Москва. САЩ, Полша и Беликобритания пращат войски в Западна Украйна и Киев.

6. За да спаси населението на Донбас от унищожаване, Русия обкръжава украинската армия извън Донбас с удари от север и юг.

7. На преден план излиза въпросът за съдбата на обкръжената украинска армия. Той се определя от господството във въздуха, което принадлежи на Русия.

8. На спешно съвещание НАТО обявява за закрито въздушното пространство над Украйна. ПВО на Полша от територията на Украйна и ПВО на САЩ от американски бойни кораби нанасят удари по руските военни самолети.

9. В отговор руските военни самолети атакуват ПВО на Полша и САЩ. Американски кораб е потопен.

10. В отговор САЩ нанасят удари по руските бойни кораби в Черно море и Севастопол.

11. НАТО обявява ограничена война с Русия на територията на Украйна.

12. Разгръщат се бойни действия.

13. В някакъв момент губещата страна използва тактическо ядрено оръжие.

14. Обменят се удари с тактически ядрени оръжия на територията на Украйна.

15. Бойните действия излизат извън границите на Украйна.

16. По-нататък дори не ми се иска да дописвам този сценарий. Но е ясно, че светът се оказва на прага на ядрена катастрофа.

Световните политици са длъжни да предотвратят този катастрофален сценарий. Все още това е лесно – Украйна просто трябва да спре стрелбата и да се върне към изпълнение на Минските договорености.

САЩ трябва да спрат да подстрекават Украйна към война и да престанат да провокират Русия. Европа трябва да прекрати да обвинява Русия и най-накрая да обвини агресора – киевския режим и ястребите.“

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник:http://epicenter.bg/article/Ruski-politolog-obyavi-nay-strashniya-stsenariy-za-Donbas–yadrena-voyna-i-planetarna-katastrofa/246421/11/33

споделяне на връзка

Continue Reading