Старите коли по софийските улици – загрозяват или разказват истории

1
217
Добави коментар
georg4610
georg4610

Все по-модерно става в интернет да гледаме различни етюди, картинки и като цяло страници, в които градовете, в частност София, са представени по един по-различен начин, главно заснет под различен ъгъл.

Представени са ни куп истини, истории, митове и легенди, които някога са пленявали всеки – от млад до стар.

Истината е, че всеки един от нас, обаче е виждал онова, за което днес ще се отнася цялото съдържание, което очаква да бъде прочетено от вас – старите коли. Всеки гражданин на столицата е настръхвал при вида на по-стар автомобил, който отдавна се е предал, но сега е подслон на котето-любимец на входа.

Е, тези стари автомобили са нещото, което ни впечатлява по начин, по който нищо друго не може да ни накара да се замислим какво ли е преживял той?

Нашите баби и дядовци са чакали години наред, за да вземат онова, което днес гледате овехтяло и в крайно непредставителен вид.

Тогава, преди 30-40 години, да те снимат с новата ти кола пред блока, в който живееш, е било силно, престижно и показване на нещо важно за останалите – трудът винаги ще бъде възнаграден по начин, който си заслужава.

История в историята винаги е било най-доброто доказателство

„Честито, вече си един от онези с личен автомобил!“ – казаха ми онези, които ми го донесоха – ни разказва дядо Стоян, който и до ден днешен пази своята стара и поръждясала колица.

Тя се казва Марийка, фаровете са сменяни над 20 пъти, има само един основен ремонт по двигателната уредба за дългия си над 40-годишен житейски път, но това не я спира да върши работа на своя стопанин.

„Бабата си отиде, остави ни и отиде на по-добро място, но ние с Марийка продължаваме да си се гледаме.“ – продължава разказа си дядо Стоян. Той допълва: „Няма как да си дам старата кола за скрап, въпреки че ми препоръчаха една фирма, която се занимава с подобни услуги. Хвалят ги – били много добри!“

След това той ни сподели, че става дума за Ecometal.bg. Повечето българи са точно копие на дядо Стоян и в това е проблемът на обновяването на българския автопарк. Няма значение, вие все пак можете да се доверите на истинските професионалисти, когато решите, че вашата Марийка се е предала.

Какво можем да научим от старите коли по улиците

Освен да ви помогнат за това, че ще ви платят в брой за колата ви за скрап, хората от Ecometal.bg ще ви накарат да се чувствате горди от постъпката ви, защото ясно ще ви дадат да разберете, че не сте предали колата си, която ви е служила вярно. По-скоро сте извършили едно много добро дело в името на здравето на околната среда.

Столицата ще продължи да ви разказва своите прашни, но невероятни истории чрез старите коли, които най-вероятно ще продължават да ви карат да настръхвате – и историите, и колите, защото едното без другото не може.

Въздействието е силно, така че в такива ситуации не бързайте да издавате емоция – винаги става още по-носталгично.

И все пак е редно да помислите за екологията и управлението на отпадъците, както и с какво може да допринесете и вие.

Това, което се иска от вас, е да слушате. Така или иначе ще бъдете запленени – нямате избор.