SEO оптимизация на сайт за строителство

57
481
Добави коментар
hlape
hlape

Seo оптимизация на сайт за строителна площадка

В момента строителната индустрия показва един от най-значимите темпове на растеж в Българския Интернет. Това е една от най-конкурентните бизнес области. Нещо повече, той е един от най-печелившите по отношение на рентабилността на бизнеса.   В същото време сферата включва много насоки, това е продажбата на ПВЦ дограма и климатични системи, както и предоставяне на услуги за ремонт и изграждане на помещения и много други. Което по някакъв начин е свързано със строителството или ремонта на сгради и съоръжения

Очевидно този вид конкуренция означава повишени изисквания към лидерите на първите страници в търсачките. Предлага се просто решение – контекстна реклама. Но горните показатели на конкуренцията обясняват значителните ставки и бюджети на месец, които компанията трябва да осигури, за да бъде в платения ТОП на Google.

Ето защо тук ще говорим за изпълнението на такъв план за това как да влезем в ТОП 10 на органичното търсене резултати за строителни заявки.

Какви компании имаме предвид:

Кой предлага услуги (ремонт на помещения, монтаж на пластмасови прозорци, водопровод, основен ремонт и т.н.)Които продават стоки, необходими за ремонт и строителство. (Продажба на тухли, плочки) С фокус главно върху клиенти на едро. Нямат широк диапазонГолеми или средни онлайн магазини, строителни хипермаркети. Те се фокусират върху търговията на дребно. Те имат функционалността на класически онлайн магазин.Информационни ресурси. Обмен на информация между хора, свързани по случайност или дейност с ремонт или строителство.

Оптимизацията на всяка група има свои собствени характеристики. Нека разгледаме по-отблизо първия и втория случай (услуги, големи търговци на дребно)

Преход към популяризиране на строителни сайтове КалкулаторКалкулаторът е много удобен и популярен инструмент за вземане на решения. Никой не ви налага услуги. Вие доброволно изчислявате цената на услуга или продукт според необходимите параметри. Много е удобно.Според нашия опит наличието на калкулатор на страницата може да увеличи конверсията на даден сайт от 5 на 10 процента. И това е само заради простото решение. Готови сме да ви помогнем да напишете скрипт за калкулатор за вашия уебсайт.Примери за работаНапример ремонтирате апартамент. Разположението на вашата работа ще бъде най-добрият аргумент за вземане на решение да се свържат с вас, за да продължите диалога. Хората избират с очите си и често са готови да отдадат предпочитание на онези компании, които показват „продукта с лицето си“

3. Мобилна версия

Смартфоните твърдо заеха своето място в живота на потребителите на Интернет. Според  Mediascope  за 2017 г. мобилната аудитория е 54% от населението на България. В същото време броят на потребителите, които имат достъп до Интернет само от мобилни телефони, се е увеличил с 24%.

Ето защо е наложително вашият сайт да реагира на всички устройства. На мобилните телефони оформлението ви се адаптира към разделителната способност и размера на екрана, както и снимки, видеоклипове и друго съдържание, изстискани, когато влезете от телефона си. Също така, за да увеличите конверсията, е изключително важно да имате мобилна версия на сайта. Подобно на популяризирането на всеки сайт, популяризирането на строителен ресурс започва с формирането на семантично ядро. От този списък с ключови думи по същество зависи от това кои ключови думи искате да преместите вашия сайт.

Както в почти всяка област, популяризирането на строителни обекти има свои особености при избора на думи.

По принцип вашите конкуренти ще бъдат фирми, работещи в същия регион, така че не забравяйте да включите териториални заявки във вашето ядро. Например “ремонт на апартаменти в София и т.н. Съдържание в оптимизацията на строителни обекти

  След като съставите списък с думи и ги разпределите между страниците, идва ред на съдържанието.

Уникалността на текстовете трябва да бъде поне 90 процента. Изключително важно е да се избягват санкциите на търсачките.Не популяризирайте повече от 5 думи на страницата. В идеалния случай разделете думите на страници колкото е възможно повече, за да имате своя собствена страница с уникална оптимизация и съдържание под основните форми на думи Напишете текст за хора, които искате да заинтересувате. 

  Не забравяйте за магическите формули на предлаганите текстове. Например: класическите 5 стъпки на мотивация: – Проблем – Решение / план за действие – Ползи – Защо вие и сега – Предложение за действие. 

Тази схема работи както при активни продажби, така и при съдържание. Но не забравяйте, че вашият сайт трябва да бъде интересен и полезен. В интернет има милиони сайтове и съвременният потребител избира най-добрите сделки. Търсачките с удоволствие му помагат в това.

Не забравяйте видеоклиповете. Това се приема положително от Google и увеличава поведенческите фактори. Публикувайте видеоклипове на вашия уебсайт, направете ресурс, който ще бъде интересен, за да останете 

Блог, докато рекламирате строителна площадка

Също така е важно да запомните за информационния трафик. Затова започнете блог и пишете статии, които ще са полезни за вашата целева аудитория. Например, ако ремонтирате апартаменти, напишете отзиви за строителни материали, как сами да поставите плочките в банята и т.н. Ако пишете добре и интересно, потребителите не само ще подобрят вашите поведенчески фактори, като четат статиите ви, но и могат да станат ваши търговски контакти в бъдеще.

Блог теми могат да бъдат взети от класически инструменти за търсене на думи. В крайна сметка имате нужда от реален трафик.

Техническото състояние на вашия сайт.

Следните параметри подлежат на задължителна проверка:

Таблица от други страници

Популяризирането на строителни обекти в това отношение не се различава от другите. Така че не забравяйте:

Оптимизирайте настройката на Google Webmasters. Поправете града и региона, където търсачката ще ви класира.Изпратете сайта си на карти на Google. Това ще увеличи вероятността потенциален клиент да достигне до вашата кампания.Според практиката и статистиката, 72 процента от аудиторията по теми, свързани със строителството, търсят информация в търсачката Google Връзки при популяризирането на строителни обекти

В момента стойността на обемната връзка е загубена. Освен това за нискокачествена маса връзки можете да попаднете под санкциите на търсачките. Но никой не е отменил стойността на този метод.

Търсенето на качество е нараснало много и ако получите качествени връзки, имате голям шанс да увеличите доверието в сайта си.

Какво означават качествените връзки и къде да ги намерите?

Промоция по статии. Това е един от екологичните начини за промоция на връзки.Регистрация в различни директорииКълуд маркетинг – В момента един от най-ефективните инструменти и се крие в получаването на връзки към вашия сайт от различни тематични форуми и от социални общности. Мрежи

Заключение

Популяризирането на строителни обекти не е лесен въпрос поради конкуренцията в темата. Но за да поемете водеща роля при правилните заявки, трябва да се съобразите с редица дейности, надмогнати по-горе. Всичко наистина важно е да постъпваш правилно и да го правиш правилно.