Защо SEO оптимизация?

21
169
Добави коментар
hlape
hlape

Въпросът от заглавието на тази статия не е празен въпрос и често притеснява клиентите, за повечето от които SEO остава сложна и неразбираема област. Ако в самото начало на работата изпълнителят на SEO извършва действия, които могат да бъдат проверени, видяни и „докоснати с ръце“, тогава това, което започва да се случва по-нататък за повечето клиенти, е толкова загадъчно и облачно, че имате усещането, че принудени да плащат за въздух. С други думи, те просто се възползват от вашата некомпетентност по този въпрос и заблуждават.

 

Ние прекрасно разбираме, че клиентът не е SEO специалист в такава тясна и сложна област като SEO оптимизация и не бива да бъде. Задачата на изпълнителя е да разкаже на клиента на прост език за същността на извършваната работа, за да внесе прозрачност в техните дейности и да повиши нивото на доверие на своите клиенти.

 

В тази статия ще говорим за това каква работа се извършва зад кулисите на SEO студия с клиентски сайтове и понякога толкова скрита от очите на обикновения клиент. Няма да разглеждаме случаи на нечестно отношение към нашите задължения, които, за съжаление, все още се срещат на SEO пазара, както сред фрийлансъри, така и сред големи компании.

 

Основните работни места, включени в SEO

Така. Какво по принцип е необходимо да се направи на сайта, така че той да започне да се възприема положително от търсачките и да е високо класиран за ключови заявки?

 

Нека да изброим накратко тези действия:

 

Регистрация на сайт във всички панели от търсачките: Google Search Console, Google My Business и обвързване с региона;

Събиране на семантичното ядро ​​и разпространението му сред популяризираните страници;

Създаване, ако е необходимо, на нови станции;

Попълване на етикети на всички страници на сайта;

Писане на SEO текстове за всички рекламирани страници на сайта;

Технически одит и привеждане на сайта в пълен ред в техническо отношение;

Търговски одит и изпълнение на всички препоръки;

Външна оптимизация (външни връзки от чужди сайтове към вашия).

Изброихме основната работа, която на пръв поглед трябва да се извърши само веднъж. Но някои от тези точки изискват постоянно наблюдение и намеса. Какви постоянни подобрения ще разкрием по-долу и ще преминем към въпроса какво трябва да продължи на сайта след първоначалната му пълна оптимизация.

 

Работи, които могат да се извършват безкрайно

Естеството на това неприятно за клиента явление се крие в самите търсачки и принципите на тяхната работа.

Първо, търсачката не стои неподвижна и постоянно се развива и усъвършенства. Bingи Google актуализират своите алгоритми и поради това принципите на показване на сайтове в резултатите от търсенето (принципи на класиране) непрекъснато се променят.

 

Това се дължи на две причини:

 

1. Подобряване на качеството на резултатите от търсенето. Търсачката се интересува от задържане на своите потребители. За това качеството на отговорите при търсене трябва да бъде на висота и всяка година се подобрява все повече и повече.

Ако погледнем историята на развитието на търсачките, виждаме цяла епоха. Търсачките назовават своите актуализации и се гордеят с тях като нова стъпка към перфектния изкуствен интелект.

 

2. Борба срещу монополизирането на издаването. Въпросът е, че търсачката се интересува, така че никой да не може дълго време да „отгатва” нейните алгоритми и поради това е постоянно в ТОП. Това е вечна борба срещу манипулацията на SEO оптимизаторите, които, след като веднъж са намерили модел в алгоритмите, започват да го използват и хвърлят уебсайтовете на своите клиенти нагоре. Следователно и Bing, и Google възнамеряват да променят алгоритмите си от време на време и това се случва автоматично.

 

Сега нека преминем към онези видове работа, които са най-чувстви…

Статията продължава тук: http://www.dnevniche.com/blogs/post/953