Тошко Йорданов, ИТН: Внасяме промени в Изборния кодекс и субсидия от 1 лев

2
90
Добави коментар
albenapet
albenapet

Няма нужда да се лъжем – този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат. Това каза Тошко Йорданов, заместник-председател на „Има такъв народ“, в декларация от името на група за началото на 45-ото Народно събрание.

„Имаме парламент, който е различен от всички предишни. Той е различен, защото закъсня с 6 месеца. Закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и отказаха да изпълнят една от основните процедури в демокрацията – предсрочни избори. Този парламент е различен, защото в него има представители на хората, които протестираха една година. Има депутати, които бяха на жълтите павета и които ядоха бой от полицията. Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат. Не е ясно колко ще изкара, ще работи толкова, колкото трябва и ще стане ясно съвсем скоро“, заяви още Тошко Йорданов.

Той изтъкна, че парламентът има задача да промени в Изборния кодекс и заяви, че от партията му ще внесат промени, както и такива за намаляване на субсидията на политическите партии.

Трябва да се премахне ограничението за секции в чужбина, да се приеме пълно машинно гласуване, добави той.

Според него трябва да се разпусне ЦИК, да се избере нова комисия и да има видеонаблюдение. „Това са неща, които този парламент трябва да изпълни абсолютно веднага“, каза още Тошко Йорданов.

Източник:http://epicenter.bg/article/Toshko-Yordanov–ITN–Nyama-nuzhda-da-se-lazhem–tozi-parlament-edva-li-shte-izskara-palniya-si-mandat/246619/2/0

бутони за споделяне

Continue Reading